ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσίαση αναμνηστικών γραμματοσήμων για το αφιερωματικό έτος 2016  Ελλάδος-Ρωσίας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΛΤΑ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσίαση αναμνηστικών γραμματοσήμων για το αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδος-Ρωσίας

Παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η επετειακή σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, με αφορμή το αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδος στη Ρωσία.

Τα γραμματόσημα που επιμελήθηκε και σχεδίασε ο Νέκτορας Τυροβούζης εκ μέρους της ΓΓΕΕ, εκτός από το λογότυπο της καμπάνιας «2016 Έτος Ελλάδας- Ρωσίας », έχουν στα σχέδιά τους τον ελληνικό κίονα και τον ρωσικό τρούλο, συμβολίζοντας τον πολιτισμό, έναν σαλίγκαρο, ο οποίος θα αναπτυχθεί όπως ο τουρισμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και τέλος, το τέταρτο και τελευταίο me τη διεύθυνση της ιστοσελίδας για το αφιερωματικό έτος, www.elru2016.gr, να συμβολίζει την επικοινωνία.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην εκδήλωση, χαρακτήρισε το έτος 2016 Ελλάδος- Ρωσίας ως απαρχή και ευκαιρία για τη διαμόρφωση νέων δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους δύο λαούς να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους σε τομείς πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κρέτσος στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την προβολή και προώθηση της ελληνορωσικής φιλίας, μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του στα ρωσικά και αντίστοιχων ραδιοφωνικών εκπομπών.

Παίρνοντας τον λόγο στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη εκ μέρους της ρωσικής Προεδρίας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία όπως τόνισε, προετοιμάζει το έδαφος και για τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, το ίδιο έτος.

Ο κ. Μαϊστρένκο χαρακτήρισε έργα τέχνης τα γραμματόσημα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό που διέπει και τις δύο χώρες, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Πούτιν εκτιμά ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΛΤΑ