ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επτακόσιοι τόνοι τσουρέκια για το Πάσχα θα “γλυκάνουν” τη Μόσχα
© Sputnik/Mikhail Fomichev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτακόσιοι τόνοι τσουρέκια για το Πάσχα θα “γλυκάνουν” τη Μόσχα

Τα εργοστάσια  αρτοποιίας της Μόσχας θα παρασκευάσουν, για το  Πάσχα, περίπου 700 τόνους τσουρέκια, ενώ στην αγορά θα πωλούνται επίσης τσουρέκια που έχουν παρασκευασθεί σε  διάφορες περιοχές της Ρωσίας αλλά και στο εξωτερικό,  δήλωσε ο  διευθυντής του τμήματος εμπορίου και υπηρεσιών του Δήμου της Μόσχας  Αλεξέι Νεμριούκ.   

Ο Νεμεριούκ πρόσθεσε ότι  την πασχαλινή εορταστική περίοδο έχουν μεγάλη ζήτηση  διάφορα είδη τροφίμων, όπως  τα κονσερβοποιημένα φασόλια, η μελιτζανοσαλάτα, τα κατεψυγμένα και φρέσκα οπωροκηπευτικά,το φαγόπυρο,  τα καρύδια, ενώ τα  γαλακτοκομικά  και τα κρέατα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.    

«Σε ό,τι αφορά τα δικά μας εργοστάσια αρτοποιίας, 14 από αυτά παρασκευάζουν για την περίοδο του Πάσχα τσουρέκια. Το αλεύρι, και τα διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων υπάρχουν σε επάρκεια στην Μόσχα, και πρέπει να σας πως ότι στη Μόσχα, σε σχέση με τις άλλες περιοχές,  πέρυσι και φέτος η τιμή του ψωμιού ήταν η πιο   χαμηλή. Συνολικά,  τα εργοστάσια αρτοποιίας της Μόσχας θα παρασκευάσουν περίπου 700 τόνους τσουρέκια, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια κομμάτια» δήλωσε ο Νεμεριούκ. 

Πηγή: www.ria.ru