ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαγωνισμός  για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Κρήτη
© Sputnik/ Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαγωνισμός για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην Κρήτη

Διαγωνισμό για την  κατασκευή του νέου αεροδρομίου το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Κρήτης, προκηρύσσουν οι αρμόδιες αρχές, δήλωσε στο Ria Novosti  ο αερολιμενάρχης  Ηρακλείου Γιώργιος Πλιάκας.

«Ο διαγωνισμός  έχει προκηρυχθεί  για τις 6 Μαΐου. Παράλληλα δεν αποκλείεται να αναβληθεί για ένα μήνα και να γίνει έως τα τέλη Ιουνίου. Αρχικά θα  υποβληθούν οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αν θα υπάρξουν προτάσεις» δήλωσε ο Πλιάκας.  

Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στο Καστέλλι.

«Θα είναι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στη νέα περιοχή, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και δεν θα είναι κοντά στην πόλη. Το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης —απογείωσης θα είναι 3 χιλιόμετρα στην πρώτη φάση με τη δυνατότητα να επεκταθεί στα 3,8 χιλιόμετρα»  δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου. 

Απαντώντας  σε σχετικό ερώτημα για την κριτική που ασκείται σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στον έλεγχο διαβατηρίων για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες που δεν  ανήκουν στην ζώνη του Σέγκεν, ο κ. Πλιάκας είπε:

« Όσοι ασκούν κριτική  στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου  ας επισκεφθούν το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου  και στη συνέχεια να συζητήσουμε  για  τις ουρές, τους χώρους και τον εξοπλισμό». 

Θέλουμε — τόνισε — να βελτιώσουμε την κατάσταση, ούτως ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό.   Το αεροδρόμιο μας λειτουργεί  ήδη 80 χρόνια. Δουλειά έχουμε διαρκώς. Εάν δεν υπήρχε η ιδέα του νέου αεροδρομίου, θα διευρύναμε τον κύκλο των εργασιών μας. Όμως αν κατασκευάζεις νέο αεροδρόμιο, κόστους 1 δισ. ευρώ, δεν μπορείς να προγραμματίσεις να κάνεις κάτι σ' αυτό. Έτσι λοιπόν θα περιμένουμε τον διαγωνισμό. Εάν δεν τελεσφορήσει θα δούμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε το υπάρχον αεροδρόμιο. Αυτή τη στιγμή στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι» δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου.   

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα διαρκέσει επτά με οκτώ χρόνια, αφότου υπογραφεί η συμφωνία.

Πηγή: www.ria.ru