ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης πήραν μέρος 16 εκατομμύρια άνθρωποι
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης πήραν μέρος 16 εκατομμύρια άνθρωποι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης, άρχισαν χθες στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ με πυροτεχνήματα. Δεκαέξι εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία την επέτειο της Ημέρας της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (σ.σ. Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βόλκ.

Η παρέλαση της νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

«Τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών, διασφαλίζουν οι αστυνομικοί μαζί με τους άνδρες της Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας, με τα μέλη των εθελοντικών επιτροπών λαϊκής πολιτοφυλακής και τους εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων», επεσήμανε η κ. Βολκ.

Η πιο μαζική εκδήλωση ήταν η αυτή του «Αθάνατου συντάγματος» στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 700 χιλιάδες άτομα. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Πρόκειται για μια μαζική πορεία, στην οποία όσοι συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους, που πήραν μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συμμετείχε χθες στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή, κρατώντας όπως έκανε και πέρυσι, την φωτογραφία του πατέρα του.

Το 2015 στις πορείες του «Αθάνατου συντάγματος» που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας συμμετείχαν περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι. Στη συνέχεια, ιδρύθηκε το εθνικό κοινωνικό πατριωτικό μέτωπο πολιτών «Το Αθάνατο σύνταγμα της Ρωσίας».

Πηγή: www.ria.ru