ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «το Αθάνατο σύνταγμα»
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «το Αθάνατο σύνταγμα»

Η εκδήλωση «το Αθάνατο σύνταγμα πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, που κρατούσαν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που πήραν μέρος στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο (σ.σ Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο).

Η πορεία που πραγματοποίησαν κατέληξε στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στη λεωφόρο Συγγρού, στην Καλλιθέα, όπου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση προς τιμήν της 71ης επετείου τη Νίκης. Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια οι πρέσβεις της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν και ο γενικός πρόξενος του Ουζμπεκιστάν. Με παράκληση της πρεσβείας της Ουκρανίας, το στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Καλλιθέας. Μετά την ολοκλήρωση του επίσημου μέρους της εκδήλωσης, λουλούδια κατέθεσαν στο μνημείο εκατοντάδες πολίτες.

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης πήραν μέρος 16 εκατομμύρια άνθρωποι

Στην ελληνική πρωτεύουσα η εκδήλωση «το Αθάνατο σύνταγμα» πραγματοποιείται για δεύτερη φορά. Πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Την παραμονή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εκδήλωση «το Αθάνατο σύνταγμα» στην πλατεία Συντάγματος. Όπως μετέδωσε το Ria Novosti στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες, οι συγγενείς των οποίων είχαν πολεμήσει στην διάρκεια του πολέμου εναντίον των ναζί.

Η εκδήλωση το «Αθάνατο σύνταγμα», πραγματοποιήθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το βράδυ στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με το σύνθημα «θα ζούμε και θα θυμόμαστε», που ήταν αφιερωμένη στην 71η επέτειο της Νίκης στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο (σ.σ. Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο). Σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, έδιναν να φορέσουν την Κορδέλα του τάγματος του Αγίου Γεωργίου, («Κορδέλα της Νίκης»), ενώ οι Έλληνες που συμμετείχαν μοίραζαν φυλλάδια στην ελληνική γλώσσα, που αναφέρονταν στον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στην νίκη επί του φασισμού.

«Στην Ελλάδα πολλοί δεν γνωρίζουν το ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ένωση στον πόλεμο, δεν γνωρίζουν, ότι μόνο χάρη στη συμβολή του σοβιετικού λαού ηττήθηκε η ναζιστική Γερμανία και οι σύμμαχοι της. Η 9η Μαΐου υπήρξε η μέρα που τέλειωσε ο Β' παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη. Και εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι επειδή μαζί με τον σοβιετικό λαό πολεμήσαμε ενάντια στον φασισμό», δήλωσαν συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Όσοι συμμετείχαν στην βραδιά, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένη την παρέλαση που είχε πραγματοποιηθεί το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία στην Μόσχα, και μια ταινία για τους έλληνες που είχαν πολεμήσει στις γραμμές του Κόκκινου Στρατού.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε η φιλαρμονική της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έπαιξε μουσικά έργα της εποχής του πολέμου, πολεμικά εμβατήρια και τραγούδια για τον πόλεμο, ιδιαίτερα το «Ιερός Πόλεμος», «Ο αποχαιρετισμός της σλαβιάνκα», «Οι γερανοί».

Πηγή: www.ria.ru