ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Ναύπλιο το πιο μικρό αυτοκίνητο του κόσμου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Ναύπλιο το πιο μικρό αυτοκίνητο του κόσμου

Μπορεί κάποιος σήμερα βλέποντας αυτό το μικροσκοπικό αυτοκίνητο, βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, να γελάει για το μικροσκοπικό του μέγεθος και το παλιομοδίτικο ντιζάιν, αλλά στην εποχή κατασκευής του, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έτρεξαν να το αγοράσουν, μεταξύ αυτών αστέρες του Χόλυγουντ, μέχρι πολιτικοί και ζάπλουτοι κροίσοι.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Πρόκειται για το θρυλικό BMW ISETTA 300 κατασκευής του 1958 στην Γερμανία, το οποίο μετά από περιπετειώδης περιπλάνηση κατέληξε σε κατάσταση αποσύνθεσης, στα χέρια του Ναυπλιώτη Κώστα Δημούλη, ο οποίος το ανακατασκεύασε με πολύ κόπο και μεράκι, ενώ σε βόλτα που το έκανε στην πόλη του Ναυπλίου, τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών αλλά και το ενδιαφέρον από τους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Tο μικροσκοπικό αμάξι κατασκευάστηκε το 1952 και χαρακτηρίστηκε σαν το ομορφότερο και πιο φημισμένο microcar του κόσμου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ
Η επίσημη εμφάνιση του έγινε στο σαλόνι του Τορίνο ένα χρόνο αργότερα, αλλά η μεγάλη επιτυχία έμελλε να έρθει το 1955, όταν απέκτησε και η BMW τα δικαιώματα της κατασκευής του.

Βίντεο: Εντυπωσιάζει το πιο μικρό αυτοκίνητο στο Ναύπλιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ