ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτάθλημα ρομποτικής τεχνολογίας για πρώτη φορά στη Σιβηρία
© Sputnik/Grigoriy Sisoev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτάθλημα ρομποτικής τεχνολογίας για πρώτη φορά στη Σιβηρία

Η επίσημη έναρξη της ρωσικής φάσης του παγκοσμίου  πρωταθλήματος ρομποτικής τεχνολογίας  «RoboCup Russia Open — 2016», πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Τομσκ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Ria Novosti.

Η έναρξη του ρωσικής φάσης  του παγκοσμίου  πρωταθλήματος ρομποτικής τεχνολογίας RoboCup «RoboCup Russia Open — 2016», περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ μαθητικών και φοιτητικών ομάδων των πρώτων ετών, στις ακόλουθες κατηγορίες  του νεανικού πρωταθλήματος RoboCup Junior: αγώνες ρομπότ —ποδοσφαιριστών  RoboCup Junior Soccer, αγώνες ρομπότ —διασωστών  RoboCup Junior Rescue, και διαγωνισμό θεατρικών παραστάσεων με ρομπότ  RoboCup Junior Dance. Επιπλέον, όσοι συμμετάσχουν στο  πρωτάθλημα  θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν  φιλικά παιγνίδια ποδοσφαίρου με τα ρομπότ της κατηγορίας KidSize και  Standard Platform.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος «RoboCup Russia Open — 2016» πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης νέων επιστημόνων  UNOVUS που πραγματοποιείται στο Τόμσκ στις 12 και 13 Μαΐου

«Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της συνάντησης UNOVUS με την οποία εγκαινιάζουμε τη ρωσική συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής τεχνολογίας. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ρωσία και είναι καλό που γίνεται στο Τομσκ. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 90 ομάδες που έχουν έρθει από διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το είδος αυτής της δραστηριότητας, για αυτό και υποβάλλαμε αίτηση ζητώντας να διοργανώσουμε  το 2018 στο Τομσκ το παγκόσμιο πρωτάθλημα RoboCup» ανέφερε κατά την διάρκεια της έναρξης του πρωταθλήματος ο κυβερνήτης  της περιοχής του Τομσκ Σεργκεί Ζβάτσκιν.    

Στη συνέχεια  ο Φενάντο Ριμπέιρο, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας RoboCup, επεσήμανε  το άριστο επίπεδο διοργάνωσης των αγώνων. «Βλέπω ότι έχετε την υποστήριξη της κυβέρνησης, που θέλει να διοργανώνει εκδηλώσεις παρόμοιας κλίμακας. Και αυτό είναι καλό. Είδα επίσης ότι έχετε πολλούς νεαρούς μηχανικούς, που θα έχουν λαμπρό μέλλον», δήλωσε ο Φερνάντο Ριμπέιρο.   

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η διοργάνωση έχει ως κατεύθυνση την ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνολογίας και της έρευνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης μέσω ενός θεαματικού και ταυτόχρονα περίπλοκου —από τεχνολογική άποψη- αγώνα.

Πηγή: www.ria.ru