ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρωσία: Υπό τουριστικό ''περιορισμό'' παραμένει η Τουρκία
© Sputnik/Natalya Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία: Υπό τουριστικό ''περιορισμό'' παραμένει η Τουρκία

Η Ρωσία τάσσεται κατά της επανέναρξης των τακτικών πτήσεων προς την Τουρκία, "εφόσον η κατάσταση στη χώρα (σ.σ.την Τουρκία) δεν θα είναι ασφαλής", δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών Αλεξάντρ Νεράντκα.

"Επί του παρόντος, είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη τακτικών εναέριων πτήσεων προς τη Τουρκία, όσο η κατάσταση στη χώρα αυτή εξακολουθεί να μην είναι ασφαλής για τους πολίτες μας", δήλωσε στους

δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προοπτικές για την ανάπτυξη των αεροπορικών συνδέσεων με την Τουρκία.

"Δεν είναι μυστικό ότι η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τον ίδιο τον πληθυσμό της χώρας.  Βλέπουμε οτι πραγματοποιήθηκαν κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία, εκρήξεις, επιθέσεις », δήλωσε ο Νεράντκα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών σημείωσε, επίσης, την πρόοδο των μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των αερομεταφορών, που αναλαμβάνονται από τις αιγυπτιακές αρχές, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Ρωσία.

"Υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος. Οι αιγυπτιακές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων  ασφαλείας των αερομεταφορών. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από παρατηρήσεις που έχουμε ετοιμάσει και αποστέλλονται μέσω του υπουργείου Εξωτερικών στους Αιγύπτιους συναδέλφους μας. Πρόκειται για μία σειρά δραστηριοτήτων, που σύμφωνα με τα σχέδια, δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει οι αιγύπτιοι συνάδελφοι », — πρόσθεσε Νεράντκα.

Πηγή: www.ria.ru