ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πούτιν:Η Ρωσία πρέπει να κατασκευάσει το δικό της περιφερειακό επιβατηγό αεροσκάφος
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να κατασκευάσει το δικό της περιφερειακό επιβατηγό αεροσκάφος

Η Ρωσία πρέπει να κατασκευάσει το δικό της  περιφερειακό επιβατηγό αεροσκάφος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν με την μετακίνηση επιβατών στην Άπω Ρωσική Ανατολή και την Ανατολική Σιβηρία δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σας κάλεσα για να μιλήσουμε για τις προοπτικές κατασκευής, στη Ρωσία, του δικού μας περιφερειακού επιβατηγού αεροσκάφους 50-60 θέσεων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες στη μετακίνηση επιβατών στην Άπω Ρωσική Ανατολή και την Ανατολική Σιβηρία και εντός των περιοχών. Συχνά ο κόσμος αναγκάζεται να ταξιδέψει με το αεροπλάνο μέσω Μόσχας ή Αγίας Πετρούπολης για να πάει σε πολύ κοντινές του περιοχές. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν μιλώντας σε συνδιάσκεψη για θέματα αεροπορικών μεταφορών.  

Ο ίδιος προσέθεσε ότι γενικά για την οικονομία, όταν τα μεταφορικά μέσα έχουν πρόσβαση σε διάφορες περιοχές, αυξάνεται η κινητικότητα της ίδιας της οικονομίας  και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της. «Με αυτή την έννοια, το δικό μας περιφερειακό επιβατηγό αεροσκάφος, ιδιαίτερα όταν έχει την δυνατότητα να προσγειώνεται και να απογειώνεται σε διαδρόμους εδάφους, είναι πολύ σημαντικό για μας», υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.     

Όπως επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος κάποτε υπήρχαν αρκετά τέτοια αεροσκάφη, ο στόλος τους ήταν μεγάλος, τα χρησιμοποιούσαν ευρέως, αλλά πάλιωσαν. 

«Χρειαζόμαστε ένα νέο αεροσκάφος. Φυσικά μπορούμε να το αγοράσουμε στο εξωτερικό, όπως κάναμε μέχρι τώρα, αλλά για μια χώρα όπως είναι η δική μας, χρειάζεται να έχει το δικό της αεροσκάφος, ιδιαίτερα για μια επικράτεια τεράστια σαν την δική μας», δήλωσε ο Πούτιν.    

Παράλληλα προσέθεσε ότι "εάν κατασκευάσουμε ένα τέτοιο αεροσκάφος, θα πρέπει να είναι κατάλληλο, όχι μόνο για να καλύψει τις εσωτερικές μας ανάγκες, αλλά να είναι ανταγωνιστικό και στη διεθνή αγορά".

Πηγή: www.ria.ru