ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ντάτσα και στην πόλη: Λαχανόκηποι στη Μόσχα
© Sputnik/Evgeniya Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντάτσα και στην πόλη: Λαχανόκηποι στη Μόσχα

Λαχανόκηποι, στους οποίους οι Μοσχοβίτες θα μπορούν μόνοι τους να καλλιεργούν διάφορα είδη οπωροκηπευτικών, θα  δημιουργηθούν στην ρωσική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ντάτσα  στην μεγάλη πόλη».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν  από το γραφείο τύπου της Υπηρεσίας διαχείρισης πάρκων της πρωτεύουσας «Μοσγκόρπαρκ» οι ειδικοί λαχανόκηποι θα δημιουργηθούν στο πάρκο Περόφσκι.

«Στο πάρκο  Περόφσκι, στο πλαίσιο του προγράμματος « Η ντάτσα  στην μεγάλη πόλη», θα δημιουργηθούν ειδικοί λαχανόκηποι.  Υπό τις οδηγίες ενός αρμόδιου συντονιστή, όλοι όσοι επιθυμούν,  θα μπορούν να καλλιεργούν  διάφορα οπωροκηπευτικά και στο τέλος της  εποχής να μαζεύουν τη σοδειά τους.  Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι καλλιέργειες  θα αρχίσουν  στα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο πάρκο Περόφσκι, γι αυτό και οι καλλιέργειες θα είναι περιορισμένες»  υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.     

Εξάλλου, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης πάρκων της Μόσχας «Μοσκγόρπαρκ»,  σε μερικά πάρκα δημιουργούνται ειδικοί κήποι για παιδιά. Από 1ης Ιουνίου θα αρχίσουν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία της καλλιέργειας. Στη συνέχεια θα μπορούν να επισκέπτονται τον κήπο για να βλέπουν πως μεγαλώνουν τα οπωροκηπευτικά.   

«Στο πάρκο Σακόλνικι, δύο φορές τον χρόνο (άνοιξη και καλοκαίρι) διοργανώνεται παραδοσιακό φεστιβάλ καλλιέργειας με τίτλο «Ρίζωσε»(φέτος διοργανώθηκε στις 24 Απριλίου). Όλοι όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση  γύρω από το πάρκο. Στους εθελοντές, δίνουν όχι μόνο δενδρύλλια (φέτος φύτεψαν σπειραίες)   αλλά και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για την δενδροφύτευση", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή:  www.ria.ru