ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΜΕ: Υπογραφές κατά των αποτελεσμάτων της "Eurovision"
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΜΕ: Υπογραφές κατά των αποτελεσμάτων της "Eurovision"

Στην ιστοσελίδα Change.org ''εμφανίστηκε'' ένα δημοσίευμα, το οποίο ζητά να αναθεωρηθούν τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού "Eurovision-2016", μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ως συντάκτης του κειμένου εμφανίζεται ένας κάτοικος του Ερεβάν (Αρμενία) ο Άρθουρ Ογκανεσιάν, ωστόσο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, την έκκλησή του, υποστήριξαν πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Αυστραλίας, της Σερβίας, της Σουηδίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

«Κατανοούμε το αποτέλεσμα της ψηψοφορίας (κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού) — μία δύσκολη συναισθηματική διαδικασία. Όμως, ο αριθμός των ατόμων που έχουν υπογράψει την έκκληση δείχνει ότι, πολλοί πιστεύουν πως ο φετινός "νικητής" του διαγωνισμού δεν ήταν αυτός που έπρεπε να κερδίσει," τονίζεται στο σχετικό κείμενο του Ογκανεσιάν.

«Eurovision 2016»: Πως η πολιτική  επηρέασε την επιλογή του νικητή

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο φετινός τελικός στην Στοκχόλμη ήταν "μια παρωδία" και "στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατέστη σαφές ότι τα αποτελέσματα καθορίζονται από "πολιτικά συμφέροντα" ".

Γερμανοί χρήστες της ιστοσελίδας OpenPetition, κάλεσαν, επίσης, τη Γερμανία να δώσει τέλος στη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της "Eurovision", τονίζουν τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον συντάκτη ενός κειμένου, "ο διαγωνισμός δεν διεξάγεται "σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά αντανακλά μόνο τις πολιτικές τάσεις" ".

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδόθηκν, στη Γαλλία "ξεκίνησαν να συλλέγουν υπογραφές για την απόλυση μίας παρουσιάστριας που σχολίασε τον τελικό της Eurovision στο κανάλι France 2. Ο συντάκτης του κειμένου που ανήρτησε στην ιστοσελίδα Avaaz, γράφει οτι η παρουσιάστρια Μαριάν Τζέϊμς, στη διάρκεια ζωντανής εκπομπής προέβη σε προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας και προκάλεσε ζημιά στην εικόνα της Γαλλίας".

Πηγή: ria.ru