ΚΟΙΝΩΝΙΑ
EBU: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης του αιτήματος αναθεώρησης των αποτελεσμάτων της Eurovision
© EPA/ANDERS WIKLUND
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

EBU: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης του αιτήματος αναθεώρησης των αποτελεσμάτων της Eurovision

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση(EBU) προτίθεται να εξετάσει το αίτημα που υπεβλήθη για την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Eurovision- 2016, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα change.org και το υπέγραψαν 200.000 άτομα.

«Γνωρίζουμε για το αίτημα, το ζήτημα θα εξετασθεί σήμερα και η απάντηση της EBU θα δημοσιευθεί αργότερα,» δήλωσε στο Ria Novosti ο εκπρόσωπος τύπου της EBU Πολ Τζόρνταν.

Ο ίδιος θεωρεί ότι «είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αναθεωρηθούν τα αποτελέσματα».

Νικήτρια στον Διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη στις 14 Μαΐου, αναδείχθηκε η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, δεύτερη ήρθε η Αυστραλή Ντάμι Ιμ και τρίτος ο Ρώσος Σεργκέι Λάζαρεφ, που πήρε τις περισσότερες ψήφους στην ψηφοφορία του κοινού.

Ρώσοι βουλευτές, επίσης, έκαναν πρόταση να αναθεωρηθούν τα αποτελέσματα της Eurovision, καθώς θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές προτιμήσεις του κοινού.

«Eurovision 2016»: Πως η πολιτική  επηρέασε την επιλογή του νικητή

«Στον διαγωνισμό αυτό υπερίσχυσε η πολιτική της τέχνης και τόσο ανοιχτά έγινε για πρώτη φορά» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Φράντς Κλίντσεβιτς, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να μεταπείσει κανείς τους διοργανωτές να αναθεωρήσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Παράλληλα, η παραγωγός του Ντίμα Μπίλαν, που υπήρξε ο νικητής του διαγωνισμού της Eurovision-2008, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει κανείς.

«Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι (το 2016) άλλαξαν και σύμφωνα με τους κανόνες ψηφίζουν και οι τηλεθεατές και οι κριτικές επιτροπές, οι οποίες κρίνουν το φωνητικό μέρος και την απήχηση. Οι τηλεθεατές από την πλευρά τους κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα» δήλωσε η ίδια στο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια, το σύστημα ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών έχει ελλέιψεις και πρέπει να βλετιωθεί.

«Συμφωνώ ότι ο Λάζαρεφ δεν αξιολογήθηκε σωστά. Όμως και η δική μας κριτική επιτροπή έβαλε στην Τζαμάλα μηδέν, ενώ οι τηλεθεατές της έδωσαν βαθμό 10. Η αυστραλιανή κριτική επιτροπή έβαλε 2, πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που ήταν η πιο καλή; Αποδεικνύεται ότι κι εμείς δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους άλλους, γι αυτό και δεν είναι δίκαιο να προκαλούμε σκάνδαλα» κατέληξε η παραγωγός.

Πηγή: ria.ru