ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision παραμένει η Ουκρανία,  ανακοίνωσε η EBU
© EPA/HENRIK MONTGOMERY
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision παραμένει η Ουκρανία, ανακοίνωσε η EBU

Τα αποτελέσματα του μουσικού διαγωνισμού «Eurovision-2016» δεν θα επανεξετασθούν, η Ουκρανία παραμένει νικήτρια, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), την οποία έστειλε στο RIA Novosti.

Την απόφαση αυτή έλαβε η EBU αφότου μελέτησε το αίτημα να επανεξετάσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο change.org και συγκέντρωσε περισσότερες από 300.000 υπογραφές σε λιγότερο από μία ημέρα.

EBU: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξέτασης του αιτήματος αναθεώρησης των αποτελεσμάτων της Eurovision

«Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, καλούμε όλους εκείνους που υπέγραψαν το αίτημα, να αποδεχθούν το αποτέλεσμα, το οποίο είναι έγκυρο σύμφωνα με τους κανόνες, και να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί περαιτέρω η Eurovision», αναφέρεται στην ανακοίνωση της EBU.

Η ρωσική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση της κριτικής επιτροπής και δεν αμφισβητεί τη νίκη της Τζαμάλα. Παράλληλα, ο υπεύθυνος Τύπου του τραγουδιστή Φιλίπ Κιρκόροφ, Αντόν Καραμπκόφ Ζεμλιάνσκι, επισήμανε ότι η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής δεν ήταν κατά πάσα πιθανότητα και τόσο αντικειμενική.

Νικήτρια του διαγωνισμού «Eurovision-2016» αναδείχθηκε η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, με το τραγούδι «1944». Δεύτερη αναδείχθηκε η τραγουδίστρια από την Αυστραλία Ντάμι Ιμ και τρίτος ο Ρώσος τραγουδιστής Σεργκέι Λάζαρεφ.

Πηγή: ria.ru