ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εθελοντές “αναζωογονούν” 14 “ξεχασμένα” νησιά στον Φινλανδικό Κόλπο
© Sputnik/Γιεβγκένι Γιερέμκιν
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθελοντές “αναζωογονούν” 14 “ξεχασμένα” νησιά στον Φινλανδικό Κόλπο

"Ξεχασμένα" νησιά, 14 στον αριθμό, στον Κόλπο της Φινλανδίας θα  υποδεχθούν τα μέλη της εκστρατείας που ξεκινά η Ρωσική Γεωγραφική Εκστρατεία,  με στόχο την περιβαλλοντική τους προστασία.

© Sputnik/Γιεβγκένι Γιερέμκιν

Σαράντα άτομα, εθελοντές και δημοσιογράφοι, θα πραγματοποιήσουν οικολογικές δράσεις-θα καθαρίσουν τα κατεστραμμένα δάση, θα εξετάσουν τις δυνατότητες και τις πιθανότητες εκ νέου αξιοποίησης του εδάφους και, θα αναστηλώσουν ιστορικούς φάρους. Κύριο έργο τους είναι να απομακρύνουν από την περιοχή τα κομμάτια της "κληρονομιάς" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου —τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα και άλλα "ίχνη" παλαιότερων πολεμικών συγκρούσεων.

© Sputnik/Γιεβγκένι Γιερέμκιν

Η εκστρατεία σχεδιάστηκε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Στόχος των  διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν στα νησιά έναν μοναδικό βιότοπο. Άλλωστε, για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα "εργαλεία": ιστορικά μνημεία από την νεολιθική εποχή μέχρι τις μέρες μας, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, ειδικές καιρικές και κλιματικές συνθήκες.

© Sputnik/Γιεβγκένι Γιερέμκιν

Για αυτό το έτος, πλήρη μέλη της αποστολής ορίστηκαν εννέα εργαζομένοι του δημοσιογραφικού ομίλου «Η Ρωσία σήμερα», μεταξύ των οποίων δύο συντάκτες του δικτυακού τόπου www.greece-russia2016.gr. Θα κάνουν όχι μόνο δημοσιογραφική, αλλά και εθελοντική εργασία. Επιπλέον, θα περάσουν αρκετό διάστημα σε  πρόχειρα καταλύματα, σε πλήρη απομόνωση από τον πολιτισμό, κάτω από σκληρές  συνθήκες, αλλά, η εμπειρία σε απίστευτα όμορφα, από καιρό ''ξεχασμένα'' νησιά και η συμβολή τους στην προστασία των περιοχών αυτών, είναι βέβαιο ότι θα τους "αποζημιώσει".

Πηγή: www.ria.ru