ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρωσία:Ρομποτική χειρουργική επέμβαση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη
© EPA/UNIVERSITY HOSPITAL AOUP/HANDOUT
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία:Ρομποτική χειρουργική επέμβαση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον πλανήτη

Η χειρουργική επέμβαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υποβοηθούμενη από το ρομπότ Da Vinci στην κρατική κλινική Νο 50, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα επίδειξης και θα μεταδοθεί ζωντανά σε ολόκληρο τον πλανήτη, θα δείξει στον κόσμο ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής, όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής ουρολόγος της Ρωσίας Ντμίτρι Πουσκάρ.

«Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση, στις δύο το μεσημέρι, δεν επελέγη τυχαία. Αν την κάναμε το πρωί, τότε δεν θα είχαμε την δυνατότητα να μας παρακολουθήσουν γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες του Νέου Κόσμου, ενώ αν την κάναμε το βράδυ τότε δεν θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της Ιαπωνίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ασίας», δήλωσε ο κ. Πουσκάρ.

Σήμερα, όπως είπε Ο κ. Πουσκάρ, στην κρατική κλινική Νο50 θα πραγματοποιηθεί μια επέμβαση, στη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής ουρολόγος της χώρας, θα παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ρομπότ χειρουργός Da Vinci. Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτή η παρουσίαση αυτή, συνιστά μια διαδικασία ρουτίνας για την κλινική του, στην οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μερικές δεκάδες επιτυχείς επεμβάσεις υποβοηθούμενς από το ρομπότ Da Vinci.

Εκτός των άλλων, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης ο Πουσκάρ, θα μιλήσει για την πρόοδο των εργασιών που αφορούν την κατασκευή του ρωσικού ρομπότ που είναι ανάλογο του Da Vinci και πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής στον κόσμο και στην Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: www.ria.ru