ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας με προορισμό το Ντονμπάς
© Sputnik/Sergey Pivovarov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας με προορισμό το Ντονμπάς

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έστειλε στο Ντονμπάς  την 52η —κατά σειρά — αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια  στους  κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του υπουργείου.   

«Στις 04.00 ώρα Μόσχας περισσότερα από 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, αναχώρησαν από το Κέντρο Διασωστών του Ντονσκ του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, που βρίσκεται στο χωριό Καβαλιόφκα, της περιφέρειας Ροστόφ με προορισμό τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.  Τα φορτηγά μεταφέρουν  για τους κατοίκους  των περιοχών  Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ περίπου 1200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, συγκεκριμένα  τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό, μέσα πυρόσβεσης, σχολικά  και λογοτεχνικά βιβλία»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.      

 Καθ' οδόν η αυτοκινητοπομπή θα  χωρισθεί στα δύο. Το ένα τμήμα της θα κατευθυνθεί προς το σημείο ελέγχου  «Ματβέγιεφ- Κουργκάν» και το δεύτερο σημείο ελέγχου  «Ντονέτσκ», όπου σύμφωνα με τον κανονισμό θα περάσουν όλους  τελωνειακούς και συνοριακούς ελέγχους. Μετά τους ελέγχους θα συνεχίσουν την πορεία τους με κατεύθυνση το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Από τα μέσα Αυγούστου  του 2014, 51 αυτοκινητοπομπές του  Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας έχουν μεταφέρει στο Ντονμπάς  περισσότερους από 61.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: www.ria.ru