ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο «Χάτσικο της Καμτσάτκα» βρήκε νέο ιδιοκτήτη
© Sputnik/Alexandr Piragis
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «Χάτσικο της Καμτσάτκα» βρήκε νέο ιδιοκτήτη

Ο άστεγος σκύλος που εγκαταλείφθηκε στο κύριο αεροδρόμιο της Καμτσάτκα πριν από μία εβδομάδα, βρήκε νέο ιδιοκτήτη, όπως ανέφεραν στο RIA Novosti εθελοντές της φιλοζωικής εταιρείας «Το Νησί της Ελπίδας».

Τον σκύλο άφησε πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο ένας άνδρας που δεν είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει τη μεταφορά του κατοικίδιου, αλλά δεν είχε και τα απαιτούμενα έγγραφα κτηνιατρικού ελέγχου. Έτσι δεν επέτρεψαν στον σκύλο να μπει στο αεροπλάνο, και ο ιδιοκτήτης του αναχώρησε χωρίς το κατοικίδιο του.

«Χάρη σtους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταφέραμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη του σκύλου στη Μόσχα, αλλά, δυστυχώς, δεν ήθελε να πάρει τον σκύλο του τον οποίο και απαρνήθηκε. Ωστόσο, ο προστατευόμενος μας απόκτησε νέο ιδιοκτήτη. Ένας εργαζόμενος από το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου αποφάσισε να πάρει τον δύστυχο σκύλο στο σπίτι του. Έγιναν φίλοι από την πρώτη κιόλας μέρα που γνωρίστηκαν», δήλωσε η εθελόντριας της φιλοζωικής εταιρείας «Το Νησί της Ελπίδας» Μαρίνα Νικολένκο.

Ο «Χάτσικο της Καμτσάτκα», όπως βάφτισαν τον σκύλο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει γίνει διάσημος σε όλη τη Ρωσία. Η περιπέτεια του έγινε θέμα στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα άνθρωποι απ' όλες τις γωνιές της Ρωσίας να δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να πάρουν τον σκύλο, ενώ οι εθελοντές άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα για τη μεταφορά του.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι τού αεροδρομίου αλλά και πολλοί άλλοι που έδειξαν ενδιαφέρον για τον σκύλο, τον τάιζαν, ενώ εκείνος όλη την εβδομάδα αναζητούσε τον ιδιοκτήτη του ανάμεσα στους επιβάτες που έφθαναν στο αεροδρόμιο της Καμτσάτκα.

«Στο Ιρκούτσκ βρέθηκαν κάποιοι που ήθελαν να τον πάρουν και άρχισαν μάλιστα να συγκεντρώνουν χρήματα για τη μεταφορά του. Αλλά όταν έμαθαν ότι βρήκε νέο σπίτι για να μείνει στην Καμτσάτκα, μας είπαν ότι θα στείλουν ένα μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν. Θα του αγοράσουμε τροφή, είδη φροντίδας και θα τα δώσουμε στον νέο ιδιοκτήτη. Τα χρήματα που θα περισσέψουν θα διατεθούν για τις ανάγκες της φιλοζωικής εταιρείας που ασχολείται με τα αδέσποτα σκυλιά», συμπλήρωσε η Μαρίνα Νικολένκο.

Η ίδια ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον Χάτσικο της Καμτσάτκα, του πήγαιναν τροφή, συγκέντρωναν χρήματα, αλλά και δημοσίευαν πληροφορίες για την τύχη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σκύλος Χάτσικο που ανήκει στη ράτσα ακίτα-ινου, θεωρείται σύμβολο πίστης και αφοσίωσης στην Ιαπωνία. Ο Χάτσικο επί εννέα χρόνια πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμό περιμένοντας τον ιδιοκτήτη του, που είχε όμως πεθάνει. Στην είσοδο του σταθμού όπου περίμενε τον ιδιοκτήτη του ανεγέρθη μνημείο μετά τον θάνατό του, το 1934, ενώ η ιστορία του έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Πηγή: www.ria.ru