ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια»

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθούν, σήμερα, τα εγκαίνια της ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια" στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

Οι διοργανωτές της έκθεσης ανέφεραν ότι με αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15% και συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι τα μεγαλύτερα στη σχεδόν 50ετή ιστορία τους.

Στην έκθεση περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών». Συνολικά περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να περιηγηθούν στις αίθουσες όπου περισσότερα από 200 ναυπηγεία, με προεξάρχοντα κράτη την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών του μεγαλύτερου στόλου, παγκοσμίως, σε μία εκδήλωση που έχει γίνει συνώνυμο της επίτευξης συμφωνιών για ναυπηγήσεις νέων πλοίων.

Επιπροσθέτως, πάνω από 80 εκθέτες από τον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας συμμετέχουν στα φετινά Ποσειδώνια και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πλοιοκτητριών εταιρειών για «έξυπνα πλοία», όπως υπαγορεύεται από τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και την ανάγκη για βελτίωση της απόδοσης των πλοίων.

Η έκθεση θα αποτελέσει κέντρο παρουσίασης των πλέον σύγχρονων προϊόντων και τεχνολογικών εξελίξεων τόσο σε εξειδικευμένους τεχνικούς τομείς, όπως τα συστήματα διαχείρισης έρματος (ballast water treatment systems) και τα συστήματα πρόωσης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και, ειδικά, στους κλάδους της υγείας, της ασφάλειας και της εκπαίδευσης.

Πάρης Τσιριγώτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ