ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ρωσικό διαδίκτυο στην κορυφαία τριάδα παγκοσμίως
© Sputnik/Alexandr Kryazhev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ρωσικό διαδίκτυο στην κορυφαία τριάδα παγκοσμίως

Το ρωσικό διαδίκτυο (Рунет) κατέλαβε την τρίτη θέση σε επίπεδο βιωσιμότητας σε πιθανή δυσλειτουργία μεταξύ των εθνικών τμημάτων του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, γράφει η "Κομερσάντ", επικαλούμενη έρευνα της εταιρείας Qrator Labs.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η εταιρεία υπολόγισε την αντίσταση του εθνικού τμήματος, ανάλογα με τον πιό σημαντικό για τη χώρα του φορέα. Η Рунет, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Qrator Labs,  βασίζεται πάνω από όλα στην Ростелеком (ρωσική εταιρία τηλεπικοινωνιών). Τυχόν διακοπή των εργασιών του, θα έκανε απροσπέλαστο πάνω από το 5,5% των δικτύων του ρωσικού διαδικτύου.

Το πλέον ανθεκτικό (βιώσιμο) αποδείχθηκε το εθνικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου — σε περίπτωση βλάβης, αποτυχίας του παρόχου Virgin Media, μόνο το 3,4% των τοπικών δικτύων θα έμενε χωρίς επικοινωνίες. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής — ένα πρόβλημα στον φορέα ΤΑΤΑ θα κατακρήμνιζε την παγκόσμια πρόσβαση του 5% των τοπικών δικτύων.

«Όσο μεγαλύτερη είναι η ωριμότητα της αγοράς και ο βαθμός της διαφοροποίησης, όσο περισσότεροι πάροχοι μεσαίου μεγέθους έχουν πρόσβαση στην διασυνοριακή πλοήγηση,  τόσο πιό σταθερή είναι η  εργασία σε όλο το εθνικό τμήμα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qrator Labs, Αλεξάντρ Λιάμιν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τεχνικού Κέντρου Ιντερνετ, Αλεξέι Πλατόνοφ, πρόσβαση σε διασυνοριακή πλοήγηση διαθέτουν από 20 έως 30 ρώσοι πάροχοι, ως εκ τούτου το ρωσικό διαδίκτυο μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί πλήρως ασφαλές.

Πηγή: www.ria.ru.