ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πούτιν συνεχάρη το Ειδησεογραφικό πρακτορείο «Η Ρωσία σήμερα» για την 75η επέτειο του
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πούτιν συνεχάρη το Ειδησεογραφικό πρακτορείο «Η Ρωσία σήμερα» για την 75η επέτειο του

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Η Ρωσία σήμερα» που το 2016 συμπληρώνει τα 75 χρόνια ύπαρξης του.

Ο ρώσος πρόεδρος συνεχάρη επ΄ευκαιρία της επετείου τους δημοσιογράφους του πρακτορείου, καθώς και όσους συμμετέχουν αυτές τις μέρες στο διεθνές φόρουμ των ΜΜΕ «Νέα εποχή στη δημοσιογραφία, αντίο στην εποχή της μετα-συμβατικότητας».

Όπως είπε ο ρώσος πρόεδρος το ''γενεαλογικό δέντρο'' του πρακτορείου ξεκινάει από την ημέρα της ίδρυσης του θρυλικού Σοβινφορμμπιρό που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1941. Από το Σοβινφορμμπιρό άρχισαν την ιστορία τους τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Πρακτορείο τύπου Νόβοστι, το ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ και τέλος το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «Η Ρωσία Σήμερα».

«Σε διαφορετικές περιόδους τα πρακτορεία αυτά εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας στον διεθνή χώρο των μέσων ενημέρωσης και είχαν πάντα ως στόχο την αμεσότητα και την πληρότητα των δημοσιευμάτων τους» είπε ο Πούτιν. Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε την πληθώρα των διακρίσεων που έχουν απονεμηθεί στους δημοσιογράφους του πρακτορείου. 

«Από τα βάθη της ψυχής μου εύχομαι σε όλους τους εργαζόμενους του πρακτορείου «Η Ρωσία Σήμερα» να κρατούν ψηλά τον πήχη και φυσικά να εμπλουτίζουν τις πλούσιες παραδόσεις της δικής μας δημοσιογραφίας» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι κύριος στόχος των ΜΜΕ είναι να μεταφέρουν την αντικειμενική και αληθή πληροφόρηση, ενώ οι αρχές υποχρεούνται να συμβάλλουν στη διάδοση της. Όπως είπε «η πληροφόρηση πρέπει να είναι αντικειμενική απ' όλες τις απόψεις και να μην υφίσταται τις οποιεσδήποτε κατασταλτικές ενέργειες που αποσκοπούν να την διορθώσουν».

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση, όταν σε κάποιες αρχές που τους αρέσει κάποια είδηση να λένε ότι πρέπει να την προωθήσουμε και να μιλάνε για ελευθερία του τύπου, και όταν δεν τους αρέσει, αμέσως να χαρακτηρίζουν την είδηση αυτή ως προπαγάνδα κάποιων, η οποία εξυπηρετεί κάποιες πολιτικές ομάδες ή συμφέροντα συγκεκριμένων κρατών», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

«Σε ό,τι αφορά τη «Ρωσία Σήμερα», ευελπιστώ παρά πολύ στο ότι το πρακτορείο σας, θα συνεχίσει να παρουσιάζει αντικειμενικά, όπως συνέβαινε και στα προηγούμενα χρόνια, την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας μας, τις ελκυστικές επενδυτικές προοπτικές της ρωσικής οικονομίας, την πλούσια πολυεθνική μας κουλτούρα, παρουσιάζοντας παράλληλα στο κοινό όλες τις διαφορετικές απόψεις και γνώμες», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. 

«Καθημερινά, το πρωτοπόρο σάιτ «Η Ρωσία Σήμερα», αποτελεί μια αξιόπιστη πηγή ειδήσεων για δύο εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που το καθιστά πρώτο σε αναγνωσιμότητα μεταξύ ειδησεογραφικών πηγών που υπάρχουν στην ρωσική γλώσσα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Πηγή: www.ria.ru