ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη Μόσχα, το φεστιβάλ «Το δικό μας προϊόν»
© Sputnik/Evgeniy Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μόσχα, το φεστιβάλ «Το δικό μας προϊόν»

Το Φεστιβάλ με τίτλο «Το δικό μας προϊόν», "φιλοξενεί" η ρωσική πρωτεύουσα και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου. Κατά την διάρκεια του, σε 33 εμπορικά σημεία θα εκτίθενται γεωργικά προϊόντα που καλλιεργούνται σε αγροκτήματα αλλά και κυνηγετικά θηράματα, ενώ περισσότερα από 300 περίπτερα του φεστιβάλ θα λειτουργούν σε κάθε περιφέρεια, στις κεντρικές πλατείες και στους δρόμους, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας.

«Κρέας αρκούδας, κρέας ελαφιού, αποξηραμένο κρέας ελαφιού και άλλα είδη τροφίμων απ' όλη την Ρωσία και τις χώρες της Τελωνειακής Ένωσης θα πωλούνται στο φεστιβάλ γαστρονομίας με τίτλο «Το δικό μας προϊόν». Θέμα της έκθεσης θα είναι οι παραδόσεις της αρχαίας Ρωσίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα περίπτερα θα πωλούνται μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας, όπως και κρέας χήνας και πάπιας. Θα πωλούνται, επίσης, γαλακτοκομικά προϊόντα παρασκευασμένα με παραδοσιακές συνταγές, μέλι, τουρσιά και φρούτα. Σεφ θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες, διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος του κρέατος, οι οποίοι θα μπορούν να γευθούν μπιφτέκια και κρέας ψημένα στο γκρίλ», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Δημαρχείου.

Επιπλέον στα προϊόντα που θα παρουσιάσουν στο φεστιβάλ, δεν θα περιλαμβάνονται προϊόντα που βρίσκουν οι καταναλωτές στις αλυσίδες λιανικής πώλησης. Οι Μοσχοβίτες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πως μαγειρεύεται η πάπια, αλλά και πανάρχαιες ρωσικές συνταγές. Επιπλέον, οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα μπορούν να παρακολουθήσουν συναυλίες με χορωδιακά σύνολα και λαϊκά συγκροτήματα, θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα σουβενίρ κατασκευασμένα από σίδερο ή ξύλο, σκεύη, κεραμικά πιάτα και σερβίτσια.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθεί μια δράση με ιστορικό περιεχόμενο με τον τίτλο «Γνώρισε τους δικούς μας», μέσω της οποίας οι Μοσχοβίτες θα γνωρίσουν οι το αρχαίο ρωσικό έπος. Στους χώρους που θα εξελιχθεί η δράση οι μοσχοβίτες θα μπορούν να δοκιμάσουν εδέσματα Μεσαιωνικής εποχής όπως παξιμάδια φτιαγμένα με ψάρι, λαρδί, γλυκά και αλμυρά γογγύλια, και να δουν όλη την διαδικασία παρασκευής ψωμιού, από το άλεσμα των σιτηρών έως το ψήσιμο στο φούρνο, επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου της Μόσχας.

Επίσης, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σ' ένα παιγνίδι ερωτήσεων,ενώ στο περίπτερο «Ηρωική Πύλη»(που θα βρίσκεται στην λεωφόρο Τσβετνόι) θα πάρει θέση η ρωσική ομάδα πολιτοφυλακής υπό τη αρχηγία του επικού ήρωα Ιλιά Μούρομετς, όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι και να φωτογραφηθούν κρατώντας διάφορα όπλα. Στο περίπτερο «Το Ταξίδι του Σατκό» (στην λεωφόρο Τβερσκόι) θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις από τη περιοχή του Νόβγκοραντ, ενώ θα υπάρχει αρχαίο ρωσικό παζάρι. Στο περίπτερο «Η γέφυρα του Καλίνοφ (θα βρίσκεται στην λεωφόρο Τσιστοπρούντνι) οι πιο γενναίοι θα παλέψουν με τους εχθρούς της ρωσικής γης, τον όφη του Τουγκάριν, τον ληστή Σαλοβιόφ και τα πρωτοπαλίκαρα τους. Στο περίπτερο που θα βρίσκεται στην οδό Τρασνόι Μπουλβάρ, θα έχει ως θέμα του ήρωες του αρότρου, θα λειτουργεί εργαστήριο γούνας, σιδηρουργείο-πεταλωτήριο και ένα γυμναστήριο για τους πιο γενναίους και δυνατούς που θα δείχνουν τη δύναμη τους σηκώνοντας κορμούς δένδρων και ογκόλιθους.

Πηγή: www.ria.ru