ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εστιατόριο της Μόσχας, στην λίστα των 50  καλύτερων εστιατορίων  στον κόσμο
© Facebook.com
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστιατόριο της Μόσχας, στην λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο

Το εστιατόριο White Rabbit μπήκε, για δεύτερη φορά, στη λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου, σύμφωνα με το έγκυρο βρετανικό περιοδικό The Restaurant Magazine, αφού ανέβηκε στην κλίμακα αξιολόγησης κατά 5 θέσεις.   

Πέρυσι το εν λόγω εστιατόριο, στο οποίο εργάζεται  ο γνωστός σεφ μαγειρικής  Βλαντίμιρ Μούχιν, κατέλαβε την 23η θέση στην λίστα των καλύτερων εστιατορίων, ενώ φέτος το White Rabbit βρέθηκε στην 18η θέση. Ως καλύτερο εστιατόριο ανακηρύχθηκε το ιταλικό Osteria Francescana το οποίο εκθρόνισε τον νικητή του προηγούμενου χρόνου, το ισπανικό εστιατόριο El Celler de Can Roca που κατετάγη δεύτερο στη λίστα.

Την  λίστα των «50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου», καταρτίζει μια διεθνής επιτροπή κριτών που αποτελείται από περίπου χίλια άτομα, που είναι πρωτοπόροι στον χώρο της  διεθνούς εστίασης, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, σεφ μαγειρικής, και εστιάτορες. Από το 2011, όταν την 48η θέση είχε καταλάβει το εστιατόριο «Βάρβαροι» του Ανατόλι Κόμμα, είχε να μπει στην λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων ρωσικό εστιατόριο.

Πηγή: www.ria.ru