ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο τράγος Τιμούρ θα εμφανισθεί στην έκθεση ВДНХ
© Sputnik/Mikhail Voskresenskiy
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τράγος Τιμούρ θα εμφανισθεί στην έκθεση ВДНХ

Ο διευθυντής του Πάρκου Πριμόρσκι, Ντμίτρι Μεζέντσεφ, δήλωσε οτι ο τράγος Τιμούρ θα παρουσιασθεί στους Μοσχοβίτες στην Εκθεση (ВДНХ), μετά το εξιτήριο από το κτηνιατρικό κέντρο της Μόσχας, όπου διεκομίσθη μετά την συμπλοκή του με τον τίγρη Αμούρ.

Ο τράγος, ο οποίος πληγώθηκε μετά από σύγκρουση με τον πρώην "φίλο" του, διεκομίσθη τον Απρίλιο στην Μόσχα για θεραπεία.

Ο τίγρης Αμούρ και ο τράγος Τιμούρ στο πάρκο
"Ο Τιμούρ θα πάρει εξιτήριο στις 30 Ιουνίου. Σχεδιάζουμε κάποια στιγμή να τον εγκαταστήσουμε στην έκθεση ВДНХ. Τώρα φτιάχνουμε τα κτηνιατρικά έγγραφα. Οποιος επιθυμεί να τον δει, νομίζω οτι θα μπορέσει", δήλωσε ο Μεζέντσεφ στην ιστοσελίδα του πάρκου Πριμόρσκι.

Ολος ο κόσμος έμαθε το 2015 για την φιλία μεταξύ του τράγου Τιμούρ και του τίγρη Αμούρ. Οι άνθρωποι του πάρκου έφεραν σε κλουβί τον τράγο Τιμούρ ως θήραμα στον τίγρη, εκείνος όμως δεν τον "έφαγε". Αντιθέτως, ο τράγος πήρε θέση στο "κρεβάτι" του τίγρη, αναγκάζοντάς τον να κοιμηθεί στην στέγη του καταφυγίου. Τη νύχτα τα ζώα έμεναν χωριστά, την ημέρα όμως έκαναν μαζί βόλτες στο πάρκο. Ο Τιμούρ και ο Αμούρ έγιναν οι αγαπημένοι του διαδικτύου, με εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Στις 26 Ιανουαρίου ο τίγρης τιμώρησε τον τράγο, πιάνοντάς τον από τον σβέρκο και πετώντας τον στην πλαγιά. Τα τραύματα του τράγου ήταν αρκετά σοβαρά, και υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

Πηγή: www.ria.ru