ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνής Ημέρα Γιόγκα στη Ρωσία
© Sputnik/ Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα στη Ρωσία

Η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα θα εορταστεί, φέτος, σε 50 περιοχές της Ρωσίας. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν πρακτική της γιόγκα, σύμφωνα με ένα ειδικό πρωτόκολλο που προετοίμασε η ινδική πρεσβεία στη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής Πανκαζ Σαράν.

Ο πρέσβης σημείωσε ότι η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. "Ωστόσο φέτος αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την εκδήλωση στις 19 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο μάθημα της γιόγκα", δήλωσε ο διπλωμάτης σε συνέντευξη τύπου στην πρεσβεία της Ινδίας, στη Μόσχα.

Υπενθύμισε ότι το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα ήταν πρωτοβουλία της Ινδίας και υποστηρίχθηκε από έναν αριθμό- ρεκόρ χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 2014.

"Πέρυσι, η Ημέρα Γιόγκα εορτάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, για πρώτη φορά, ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αυτή η μέρα μπορεί να γιορτάζεται σε τέτοια κλίμακα. Με βάση τη περυσινή επιτυχία, αποφασίσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Φέτος, θα εορτασθεί σε 50 περιοχές της Ρωσίας. Εμείς ετοιμάσαμε ένα κοινό πρωτόκολλο με συγκεκριμένο αριθμό ασκήσεων, και ελπίζουμε να μπορέσουν όλοι να τις πραγματοποιήσουν από κοινού ", δήλωσε ο Σαράν.

Το πρωτόκολλο περιέχει 18 ασκήσεις γιόγκα, η διάρκεια των οποίων είναι 40 λεπτά. «Σας διαβεβαιώνω ότι αφού κάνετε αυτές τις ασκήσεις, θα νιώσετε καλύτερα», δήλωσε ο πρέσβης της Ινδίας. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο καθένας αποφασίζει ποια είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας να κάνει γιόγκα, σε συνεννόηση με τον προσωπικό του προπονητή.

"Δεν γνωρίζω πότε είναι καλύτερα να κάνετε γιόγκα. Προσωπικά, προτιμώ να κάνω τις ασκήσεις το πρωί, κάποιοι το βράδυ, ξέρω όμως οτι καλύτερα να μην κάνετε γιόγκα μετά το φαγητό", είπε.

Ο Ινδός διπλωμάτης σημείωσε ότι πέρυσι στη Ρωσία περίπου 45 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γιόγκας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, στην Ινδία μόνο σε ένα από τα πάρκα του Νέου Δελχί, για τη μαζική άσκηση της αρχαίας πρακτικής της Γιόγκα, συγκεντρώθηκαν 35.000 άνθρωποι.

Πηγή: www.ria.ru