ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε... δημοπρασία τα παιδιά του διάσημου τράγου Τιμούρ
© Sputnik/Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε... δημοπρασία τα παιδιά του διάσημου τράγου Τιμούρ

Το πάρκο για σαφάρι που βρίσκεται στο Πριμόριε (σ.σ.Ρωσική Άπω Ανατολή) θα δώσει —κατόπιν δημοπρασίας —σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον πέντε μικρούς  τράγους,  παιδιά του τράγου Τιμούρ, που έχει γίνει φίλος με την τίγρη Αμούρ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου Ντμιτρι Μέζεντσεφ. 

Τους μικρούς  τράγους  είχε φέρει στο πάρκο, τον Μάρτιο, η πρώην ιδιοκτήτρια του Τιμούρ η οποία είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό ζευγαρώματος  αιγών. Ο Μέζεντσεφ είχε δηλώσει τότε, ότι οι μικροί τράγοι μπορούν να μείνουν στο πάρκο. Τώρα όμως για όσους θέλουν να γίνουν ιδιοκτήτες τους, διοργανώνουν σχετική  δημοπρασία. 

Ο τίγρης Αμούρ και ο τράγος Τιμούρ στο πάρκο
  

« Στις 8 Μαρτίου του 2016 είχε γίνει  διαγωνισμός για να βρεθεί η καλύτερη κατσίκα  για τον Τιμούρ. Η ιδιοκτήτρια του Τιμούρ, Εβγενία Καβαλιόβα, προσκόμισε τις απαραίτητες κτηνιατρικές γνωματεύσεις για τον Τιμούρ, κι έφερε μαζί της την κατσίκα Λέιντι και επτά  μικρούς τράγους  τους οποίους ο Τιμούρ είχε αποκτήσει με τρεις κατσίκες. Οι μικροί τράγοι του Τιμούρ  γεννήθηκαν  τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Τιμουρίντ ο πρώτος και η κατσικούλα  Βαρονέσα  θα παραμείνουν στον πάρκο για σαφάρι. Τους υπόλοιπους μικρούς  τράγους θα θέλαμε να τους δώσουμε σε όσους επιθυμούν μέσω δημοπρασίας» γράφει ο Μέζεντσεφ στην ιστοσελίδα του πάρκου.     

¨Όσοι θέλουν να αποκτήσουν τους μικρούς τράγους του Τιμούρ, θα πρέπει να απαντήσουν στα εξής  τρία ερωτήματα. «Ποιόν μικρό τράγο επιθυμείτε να αποκτήσετε;» Που και υπό ποιες συνθήκες θα ζουν οι μικροί τράγοι;», «Τι προσφέρετε για να αποκτήσετε τους μικρούς τράγους του Τιμούρ;» Οι φωτογραφίες  των μικρών τράγων  έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του πάρκου.

 Το 2015 όλος ο κόσμος είχε μάθει για την  φιλία του τράγου Τιμούρ και της τίγρης  Αμούρ. Τον τράγο τον είχαν  πάει  στην τίγρη  ως θήραμα, αλλά το άγριο θηρίο δεν τον έφαγε επειδή ο Τιμούρ ήταν ατίθασος και αντέδρασε. Ο Τράγος μάλιστα κατέλαβε το κρεβάτι της τίγρης, εξαναγκάζοντας την να κοιμάται  στην σκεπή του καταφυγίου. Τα ζώα κοιμόντουσαν χωριστά, αλλά τη μέρα ήταν μαζί. Ο Τιμούρ και η Αμούρ έγιναν δημοφιλείς στο διαδίκτυο, ενώ το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, το είδαν μερικά εκατομμύρια.

Φέτος στις 26 Ιανουαρίου η τίγρη έδωσε ένα καλό μάθημα στον τράγο, καθώς τον άρπαξε από τον σβέρκο και  τον έριξε από μια πλαγιά. Ο Τιμούρ τραυματίσθηκε αρκετά σοβαρά, και άρχισε θεραπεία με αντιβιοτικά και αιμοστατικά. Τον Απρίλιο μεταφέρθηκε στην Μόσχα για θεραπεία, απ όπου και θα πάρει εξιτήριο. 

Πηγή: www.ria.ru