ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παιχνίδι γεωγραφικής εξερεύνησης στη Μόσχα από τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία
© Sputnik/Pavel Lisitsin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιχνίδι γεωγραφικής εξερεύνησης στη Μόσχα από τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία

Ένα ευρείας κλίμακας παιχνίδι στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας (RGO) στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της RGO.

«Η Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία  προτείνει  στους Mοσχοβίτες  και τους επισκέπτες της ρωσικής πρωτεύουσας να συμμετάσχουν  στο παιxνίδι της   γεωγραφικής εξερεύνησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26  Ιουνίου. Όσοι επιθυμούν, ακόμη και οικογένειες με τα παιδιά τους, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή που θα ορισθεί  σύμφωνα με τον διαγωνισμό», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κάθε ομάδα θα έχει δύο έως έξι άτομα, διευκρίνισαν οι αρμόδιοι της RGO.

«Κατά την εκκίνηση  (σ.σ. θα γίνει  από την έδρα της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας στη Νέα Πλατεία), θα δοθεί στους συμμετέχοντες ο κατάλογος της διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθήσουν και ο κατάλογος με το τι πρέπει να κάνουν. Στόχος του παιχνιδιού είναι  να λύσουν τα αινίγματα  (σε κάθε ένα  σημειώνεται μια συγκεκριμένη θέση) και να επισκεφθούν  αυτά τα σημεία ελέγχου, καταγράφοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες, στο κατάλογο της διαδρομής. Ο τερματισμός θα γίνει  στον χώρο της έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων VDNH». Αυτές  ήταν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν στα γραφεία της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

«Η ικανότητα να συνδυάζει κανείς  τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και την πνευματική ένταση είναι  ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για ένα καλοκαίρι γεμάτο δραστηριότητες. Ιδιαίτερα όταν για τους Μοσχοβίτες ο αστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλουν για να λύσουν  κάθε είδους προβλήματα, αποτελούν μια από τις αγαπημένες τους ενασχολήσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Προκαταρκτικά  αίτηση  συμμετοχής στο παιχνίδι μπορεί  να υποβάλει ο κάθε ενδιαφερόμενος  έως τις 24 Ιουνίου μέσω της ιστοσελίδας της κοινωνίας.

«Νικητές θα αναδειχθούν οι ομάδες που επισκέφτηκαν τα περισσότερα σημεία ελέγχου κι έχουν απαντήσει σωστά στα ερωτήματα. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην  έκθεση της VDNH την Ημέρα της Νεολαίας της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας», όπως ανέφεραν στα γραφεία της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Πηγή: www.ria.ru