ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το θεματικό τρένο «Οι Θρύλοι του Κινηματογράφου» άρχισε τα δρομολόγια στο Μετρό της Μόσχας
© Sputnik/Eugene Odinokov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το θεματικό τρένο «Οι Θρύλοι του Κινηματογράφου» άρχισε τα δρομολόγια στο Μετρό της Μόσχας

Το θεματικό τρένο «Οι Θρύλοι του κινηματογράφου», που είναι αφιερωμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας,  άρχισε, σήμερα, τα δρομολόγια στο Μετρό της Μόσχας.

«Θα θέσουμε σε λειτουργία ένα ακόμη τρένο στο  Έτος του ρωσικού κινηματογράφου. Το τρένο αυτό  είναι αφιερωμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Βιτσισλάβ Τελνόφ.

© Sputnik/Eugene Odinokov

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι Μοσχοβίτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία, να παρακολουθήσουν  την ιστορία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, αλλά και τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες  που έγιναν παγκοσμίως γνωστοί χάρη στο φεστιβάλ. 

«Αυτό είναι το τρίτο θεματικό τρένο που αναφέρεται στον κινηματογράφο. Θα συνεχίσουμε αυτή την παράδοση,  καθώς τα θεματικά τρένα αρέσουν στους Μοσχοβίτες, όπως και στους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Γι' αυτό από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζουμε να προσδίδουμε σήματα στα τρένα, να τα ''βάζουμε'' σε γραμμές, ώστε να μαθαίνουν οι επιβάτες μας, οι Μοσχοβίτες, για την μεγάλη συνεισφορά των κινηματογραφικών στούντιο Γκόρκι στην δημιουργία του εθνικού μας κινηματογράφου», δήλωσε ο πρόεδρος του μετρό  Ντμίτρι Πέγκοφ.

© Sputnik/Eugene Odinokov

«Οι Θρύλοι του κινηματογράφου» είναι ένα έργο που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ρωσική Εταιρεία στρατιωτικής ιστορίας, τα Κινηματογραφικά στούντιο Γκόρκι και το Μετρό της Μόσχας. Η υλοποίηση του, συμπίπτει  με το Έτος ρωσικού κινηματογράφου και το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας που άρχισε στις 23 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιούνιου.

Κάθε βαγόνι του τρένου, έχει ως θέμα ταινίες γνωστών ρώσων σκηνοθετών, όπως είναι οι  Σεργκέι Γκεράσιμοφ, Νικήτα Μιχαλκόφ, Στανισλάβ Γκαβαρούχιν,  Στανισλάβ Ραστόσκι,  Κάρεν Σαχναζάροφ,  Αλεξάντρ Αλόβα και  Βαλντίμιρ Ναούμοφ, όπως και ταινίες που έχουν βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας («Θα επιζήσουμε έως τη Δευτέρα», «ο Δημοσιογράφος», «Τεχεράνη-43», «Ήρεμος Ντόν», «Οικείος ανάμεσα στους ξένους, ξένος ανάμεσα στους δικούς σου», «Ο Κουρέας της Σιβηρίας», «Η άσπρη τίγρη», «Ο δολοφόνος του Τσάρου», «Το σημείο συνάντησης δεν μπορείς να τα αλλάξεις», «Ευλογείτε τη γυναίκα» και «Καθέτως»). Ένα ακόμη βαγόνι θα υπενθυμίζει στους επιβάτες ένα από τα πιο σημαντικά ρωσικά  ντοκιμαντέρ, και συγκεκριμένα «Η συντριβή των γερμανικών στρατευμάτων έξω από τη Μόσχα». Σε διάφορα πλαίσια θα αναγράφονται ιστορικά ενημερωτικά στοιχεία για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στη χώρα μας την περίοδο, στην οποία αναφέρονται οι ταινίες.

Πηγή: www.ria.ru