ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Βλαδιβοστόκ η αποχαιρετιστήρια τελετή του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου «Ναντιέζντα»
© Sputnik/Sergey Krasnouhov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Βλαδιβοστόκ η αποχαιρετιστήρια τελετή του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου «Ναντιέζντα»

Η τελετή αποχαιρετισμού του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου «Ναντιέζντα» (σ.σ."Ελπίδα") το οποίο θα συμμετάσχει στην ρεγκάτα που θα πραγματοποιηθεί στην Μαύρη Θάλασσα, έγινε την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Βλαδιβοστόκ, όπως ανακοίνωσε το κέντρο ενημέρωσης του Ναυτικού Κρατικού Πανεπιστημίου «Ναύαρχος Γ.Ι.Νεβέλσκι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποχαιρετιστήρια τελετή ξεκίνησε στις 9:00 π.μ. (2:00 ώρα Μόσχας) στο αγκυροβόλιο 2Α στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ. Το ιστιοφόρο «Ναντιέζντα» θα συμμετάσχει στην ρεγκάτα των Tall Ships που θα διοργανωθεί στη Μαύρη Θάλασσα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Το συγκεκριμένο ιστιοφόρο είχε καταλάβει το 2014 την πρώτη θέση στην κατηγορία Α, αφήνοντας πίσω τα ιστιοφόρα «Σεντόφ», «Κρουζενστέρν» και «Μιρ». Φέτος το πλήρωμα του ιστιοφόρου, που θα επιδιώξει την νίκη, είναι 121 δόκιμοι της Ναυτικής Ακαδημίας και έξι καθηγητές.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 50 εκπαιδευτικά ιστιοφόρα διαφόρων κατηγοριών, από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων τα περίφημα ρωσικά ιστιοφόρα «Μιρ» και «Νατνιέζντα».

Το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Ναντιέζντα» είναι μια εκπαιδευτική τρικάταρτη φρεγάτα (πλοίο με πλήρη εξοπλισμό ιστιοφόρου), το οποίο ανήκει στο Ναυτικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Ναύαρχος Γ.Ι Νεβέλσκι.. Η φρεγάτα ναυπηγήθηκε στην Πολωνία το 1991, με βάση τα πρωτότυπα ιστιοφόρα που υπήρχαν στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει πλήρη εξοπλισμό τύπου «πλοίου», ενώ η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναρτήθηκε στο ιστιοφόρο στις 5 Ιούνη του 1992.

Πηγή: www.ria.ru