ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Μυστική” συνταγή: Το πρώτο φεστιβάλ  για την σούπα ακρόσκα
© Anna Biyatova
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μυστική” συνταγή: Το πρώτο φεστιβάλ για την σούπα ακρόσκα

Στις 16 Ιουλίου στο πάρκο «Σακόλνικι» θα γίνει το πρώτο φεστιβάλ «ακρόσκα»  (κρύα σούπα με λαχανικά και κρέας) με τίτλο «Οικογενειακή συνταγή». Οι επισκέπτες θα βρεθούν μπροστά σε μαγειρεία εκστρατείας, όπου μάγειροι από τα καλύτερα εστιατόρια της Μόσχας θα ετοιμάσουν περισσότερες από 18.000 μερίδες της κύριας αυτής ρωσικής καλοκαιρινής  σούπας, χρησιμοποιώντας  παραδοσιακές, αλλά και δικές τους συνταγές.

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πέντε είδη σούπας «ακρόσκα» και συγκεκριμένα, την «αυθεντική με φραγκοστάφυλο, μέντα και εστραγκόν», την «χορτοφαγική καλοκαιρινή με παντζάρια και ξινο λάπαθο», την «σπιτική με καπνιστό  ζαμπόν και  κβας από το Μποροντινό», και την «κρεατόσουπα με μοσχάρι και γλώσσα βοδινή».

Κβας από πατάτα-ακόμα και από παντζάρι

Κατά τη διάρκεια της γιορτής στο πάρκο «Σακόλνικι», οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής, θα υπάρχουν περίπτερα στα οποία θα πωλούνται σκεύη μαγειρικής και αγροτικά προϊόντα, ενώ θα γίνονται διάφορες λαχειοφόρες αγορές. Όλα αυτά βέβαια, θα εξελίσσονται υπό τους ήχους της μουσικής που θα παίζουν πλανόδιοι μουσικοί.

Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στο τουρνουά των οικογενειακών συνταγών. Θα πρέπει όμως προηγουμένως να παρουσιάσει την δική του συνταγή παρασκευής της σούπας «ακρόσκα»  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag  #okroshkafest. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα τελειώνει στις 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευθούν κουπόνια γευσιγνωσίας  απευθείας από τα ταμεία που θα λειτουργούν στο πάρκο ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ http://www.okroshkafest.ru./

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr