ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όταν κοιτάς από ψηλά: Τροχός, ύψους 135 μέτρων θα κατασκευασθεί  στη Μόσχα
© Sputnik/Anton Denisov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν κοιτάς από ψηλά: Τροχός, ύψους 135 μέτρων θα κατασκευασθεί στη Μόσχα

Τροχός  που θα προσφέρει εξαιρετική θέα και θα έχει ύψος 135 μέτρα, θα κατασκευασθεί στο χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων VDNH, στη Μόσχα.

Ο νέος αυτός τροχός, θα είναι ο μεγαλύτερος στην Ρωσία, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, καθώς θα ανταγωνίζεται παρόμοιες κατασκευές, όπως είναι ο Τροχός  High Roller στο Λας Βέγκας με ύψος 167 μέτρα, ο Singapore Flyer, στη Σιγκαπούρη με ύψος  165 μέτρα και ο  London Eye στο Λονδίνο με ύψος 135 μέτρα.  

Επιπλέον,  δίπλα στον Τροχό θα κατασκευασθεί ένα συγκρότημα αναψυχής στο οποίο θα υπάρχει μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, καταστήματα με σουβενίρ, καφετέριες και εστιατόρια, ενώ θα διαθέτει ένα πολυεπίπεδο πάρκινγκ  1000 θέσεων.

«Ο Τροχός αυτό θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο του «Πάρκου του Μέλλοντος»,του νέου χώρου που θα διαμορφωθεί εντός της Έκθεσης VDNH,  και θα είναι μια σύγχρονη ζώνη αναψυχής, η οποία θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο πάρκο αναψυχής», ανακοίνωσε ο δήμος της Μόσχας. 

Από τον Τροχό οι επισκέπτες  θα μπορούν να δουν τους ουρανοξύστες του «Moscow Citi», τον πύργο ‘Αστάνκινο' της τηλεόρασης, το ξενοδοχείο «Κόσμος», το μνημείο «Οι κατακτητές του Διαστήματος», όλη την έκταση της Έκθεσης VDNH, και πολλά άλλα σημεία της Μόσχας. Οι κάψουλες του τροχού  θα είναι κλειστές και έτσι ο  Τροχός  θα μπορεί να λειτουργεί  ακόμη και όταν ο καιρός είναι άσχημος.

Πηγή: www.ria.ru