ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σεργκέϊ Ναρίσκιν
© Sputnik/Natalya Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σεργκέϊ Ναρίσκιν

Στη Θεσσαλονίκη φτάνει το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμα της Ρωσίας Σεργκέϊ Ναρίσκιν για τις εργασίες της 23ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). 

Η μονή Βατοπεδίου στον Άγιο Όρος
Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ Γιάννης Αμανατίδης, στις 6.30μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στη συνέχεια οι δυο τους θα μιλήσουν στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και αμέσως μετά θα εγκαινιάσουν την έκθεση φωτογραφιών και χαλκογραφιών με τίτλο «Άθως. Το Άγιον Όρος» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πριν από τη συνάντηση με το Νίκο Βούτση ο Σεργκέϊ Ναρίσκιν θα επισκεφθεί τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και τα συμμαχικά νεκροταφεία «Ζεϊτενλικ».

Αύριο ο κ. Ναρίσκιν, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη,θα μεταβεί στο Άγιον Όρος και θα επισκεφθεί τις Καρυές και τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, καθώς φέτος συμπληρώνονται χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στη μοναστική πολιτεία του Αθω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ