ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνές Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων στην Μόσχα
© Sputnik/Alexander Vilf
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων στην Μόσχα

Το Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ πυροτεχνημάτων «Ροστέχ», το οποίο θα διεξαχθεί στο πάρκο Μπρατέγιεφσκι της Μόσχας στις 23 και 24 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει τις καλύτερες ομάδες πυροτεχνουργών απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποιήσουν περισσότερες από 50.000 ρίψεις πυροτεχνημάτων.

Φέτος το φεστιβάλ συμπίπτει με το Έτος του ρωσικού κινηματογράφου. Γι' αυτό τον λόγο οι 50.000 και πλέον ρίξεις πυροτεχνημάτων, τα οποία θα φθάνουν σε ύψος 300 μέτρων, όπου και θα εκρήγνυνται, θα γίνονται υπό τους ήχους της μουσικής από γνωστές ταινίες, ώστε να δημιουργείται μια ενιαία θεματική εικόνα.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ομάδες πυροτεχνουργών από την Κίνα, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Γαλλία και άλλες χώρες. Την Ρωσία θα εκπροσωπήσει η ομάδα «Πυρο-σόου». Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ, θα μπορούν να βλέπουν στο διαγωνιστικό μέρος κάθε βράδυ, τέσσερα σόου βεγγαλικών που θα κάνουν διαφορετικές ομάδες. Ο νικητής θα αναδειχτεί την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με ένα γκαλά —πυροτεχνημάτων, που θα διοργανώσουν οι Ρώσοι πυροτεχνουργοί.

Το φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στη Μόσχα, παρότι ξεκίνησε πρόσφατα, άρχισε ήδη να αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο και να παίρνει σημαντικά διεθνή βραβεία. Σαν διοργάνωση όμως, συμβάλλει στην εικόνα της πόλης, όπως και στο να προβάλλεται η Μόσχα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Φέτος για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Στον χώρο του πάρκου, θα υπάρχουν επτά θεματικές ζώνες: η παιδούπολη, η κινηματογραφική τοποθεσία στο νερό, η σκηνή με τρικ αθλητικά, τα περίπτερα κινηματογράφου όπου θα προβάλλονται ταινίες. Θα υπάρχουν επίσης playroom, εκθέματα Τέχνης ενώ θα λειτουργούν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Γενικός χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, θα είναι το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «Η Ρωσία σήμερα».

Πηγή: www.ria.ru