ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Σότσι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Χορωδιών
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Σότσι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Χορωδιών

Οι 9οι Παγκόσμιοι Αγώνες Χορωδιών, που είναι ένας ευρείας κλίμακας διαγωνισμός  χορωδιών  στον οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 12.000 χορωδοί απ όλο τον κόσμο, αρχίζουν, σήμερα, στο Σότσι και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουλίου. 

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Χορωδιών διεξάγονται  κάθε δύο χρόνια και, για πρώτη φορά έγιναν το 2000 στην πόλη Λιντς της Αυστρίας. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει  πληθώρα  επιμέρους   κατηγοριών, στις οποίες διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες. Φέτος, ο διεθνής αυτός διαγωνισμός θα αρχίσει με την παρουσία  2.500 χορωδών στον παγοδρόμιο του Μεγάρου «Μπολσόι». Οι μουσικοί και τα μέλη των χορωδιών προετοιμάζονται  για  το γεγονός αυτό περισσότερο από δύο μήνες.

Συνολικά, στους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιών  θα συμμετάσχουν 283 χορωδίες από 36 χώρες. Την Ρωσία θα εκπροσωπήσουν 119 χορωδίες. Εξήντα (60)  ειδικοί, εκ των οποίων οι οκτώ Ρώσοι,  θα αξιολογήσουν την  ποιότητα των εμφανίσεων τους, την σκηνική τους παρουσία  και την ικανότητα τους να αναπτύξουν τις εθνικές τους  παραδόσεις στον τομέα αυτό. 

Επί δέκα μέρες στο Σότσι, θα επικρατεί μια εορταστική ατμόσφαιρα  υπό τους ήχους της μουσικής. Θα υπάρχουν δέκα ανοιχτοί χώροι στους οποίους θα εμφανίζονται οι χορωδίες, οι οποίες θα μετακινούνται  με λεωφορεία από τον ένα χώρο στον άλλο. Τα διαγωνιστικά προγράμματα θα αρχίζουν από το πρωί και θα συνεχίζονται έως αργά το βράδυ.

Οι τελετές έναρξης και λήξης στις οποίες θα εμφανισθούν η διάσημη Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν και η Χορωδία  του Πιατνίτσκι, θα πραγματοποιηθούν στο παγοδρόμιο «Μπολσόι».

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, θα γίνει η τελετή των καμπάνων, κατά την οποία οι πέντε χτύποι της καμπάνας που θα ακουσθούν, θα συμβολίζουν τις  πέντε ηπείρους της Γης. Επιπλέον, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα με τίτλο «Χορωδιακό πυροτέχνημα», στο οποίο θα ακουσθούν χορωδιακά τραγούδια από διάφορες χώρες και στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι χορωδίες. Επίσης, στο πλαίσιο των  Ολυμπιακών Αγώνων Χορωδίας θα συνέλθει  το Παγκόσμιο Χορωδιακό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προώθηση της χορωδιακής τέχνης.

Πηγή: www.ria.ru