ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Τσεμπουράσκα στο Διάστημα για τα 80α γενέθλια της “Σογιουζμουλτφιλμ”
© Sputnik/ Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τσεμπουράσκα στο Διάστημα για τα 80α γενέθλια της “Σογιουζμουλτφιλμ”

Ο ήρωας των κινούμενων σχεδίων Τσεμπουράσκα —με τη μορφή ενός λούτρινου παιγνιδιού- αναχώρησε για το κοσμοδρόμιο Μπαϊκανούρ, απ' όπου θα ξεκινήσει η πτήση του στο Διάστημα, στο οποίο θα παραμείνει με τους κοσμοναύτες για λίγες εβδομάδες,  ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού.  

Η «Σογιουζμουλτφιλμ» υπήρξε, επί εποχής ΕΣΣΔ, το μεγαλύτερο στούντιο ταινιών κινουμένων σχεδίων και ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου του 1936. Τα στούντιο διαθέτουν σήμερα περισσότερες από 1500 ταινίες κινούμενων σχεδίων που βασίζονται σε σχέδια ή στις οποίες πρωταγωνιστούν κούκλες,  μεταξύ των οποίων και οι τόσο γνωστές ταινίες «Τσεμπουράσκα» «Ο σκαντζόχοιρος στην ομίχλη», «Η επιστροφή του άσωτου παπαγάλου», η «μάουγκλι» και η συλλογή ταινιών με τίτλο «Το  χαρούμενο καρουσέλ».

Από την Disney έως τον Hoffmann. Η 80η επέτειος της «Soyuzmultfilm»

« Χθες άρχισε η ''οδύσσεια'' του βασικού ήρωα Κινούμενων σχεδίων της Ρωσίας, του Τσεμπουράσκα ο οποίος αφού πέρασε επιτυχώς από την επιτροπή κινούμενων σχεδίων και έκανε την απαιτούμενη προετοιμασία, αναχώρησε  σήμερα 7 Ιουλίου για το Διάστημα. Μαζί με τους κοσμοναύτες ο «τσιμπουνάυτης» της «Σαγιουζμουλφίλμ» θα παραμείνει μερικές εβδομάδες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μετά θα επιστρέψει στα στούντιο» αναφέρεται  στη σχετική ανακοίνωση.  

Ο Τσιμπουράσκα πραγματοποιεί το διαστημικό του ταξίδι,  για να τιμήσει την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της «Σαγιουζμουλτφίλμ" και την επέτειο των 55 χρόνων από την ημέρα της πρώτης πτήσης στο Διάστημα. Μαζί με τους κοσμοναύτες, θα δει τις καλύτερες ταινίες κινούμενων σχεδίων, θα πραγματοποιήσει περίπατο στο Διάστημα όπου και θα αφήσει το επετειακό έμβλημα των στούντιο. Επιπλέον στο Διάστημα θα γίνει μια συμβολική ζεύξη «Σαγιούζ — Μουλτφίλμ».

Πηγή: www.ria.ru