ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα Βλ.Πούτιν στον Φρ.Ολάντ για την επίθεση στη Νίκαια
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Βλ.Πούτιν στον Φρ.Ολάντ για την επίθεση στη Νίκαια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για το θάνατο των δεκάδων πολιτών της Γαλλίας και άλλων χωρών που έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια.

«Συγκλονίζουν η σκληρότητα και ο ιδιαίτερος κυνισμός αυτού του εγκλήματος που διαπράχθηκε στην ημέρα της εθνικής εορτής της χώρας σας. Για μια ακόμη φορά πειστήκαμε ότι η ανθρώπινη ηθική είναι απολύτως ξένη στην τρομοκρατία: θύματα της γίνονται αθώοι άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά», επισημαίνει ο πρόεδρος Πούτιν στο συλλυπητήριο τηλεγράφημάτου.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζει, επίσης, ότι ''για να νικήσουμε «αυτό το τερατόμορφο κακό» πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις ολόκληρης της πολιτισμένης ανθρωπότητας, να πολεμήσουμε με συνέπεια και χωρίς συμβιβασμούς όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της τρομοκρατίας: να εξοντώσουμε και να καταστήσουμε ακίνδυνους τους τρομοκράτες και τους πνευματικούς τους ηγέτες, όπου αυτοί κι αν βρίσκονται, να καταστρέψουμε συστηματικά όλες τις υποδομές της ακραίας παράνομης δράσης τους και να τους κόψουμε τα κανάλια χρηματοδότησης τους''. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, για μια ακόμη φορά, ότι η Ρωσία από την πλευρά της είναι πρόθυμη να συνεργαστεί όσο πιο στενά γίνεται με την Γαλλία και τους άλλους διεθνείς εταίρους της σε όλες τις κατευθύνσεις στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους και συγγενείς των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Πηγή: kremlin.ru