ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πεσκόφ :Το Κρεμλίνο δεν είναι ο χώρος  για να «πιάσεις» τα pokemon
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεσκόφ :Το Κρεμλίνο δεν είναι ο χώρος για να «πιάσεις» τα pokemon

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν γνωρίζει αν μπορεί «να πιάσει» τους ήρωες του όλο και πιο δημοφιλούς παιχνιδιού Pokemon Go στον χώρο του Κρεμλίνου.

Το Pokemon Go, είναι μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται στην τεχνολογία της «επαυξημένης πραγματικότητας». Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος συναντώνται, επειδή  η εικόνα που απεικονίζεται στην οθόνη του smartphone, συνιστά μια προέκταση ενός χώρου από τον πραγματικό κόσμο. Ένας από τους βασικούς στόχους του παιγνιδιού, είναι να πιάσεις τον πόκεμον (τον Pocket Monster —το» θηρίο της τσέπης»,) κάτι που έχει κάνει χιλιάδες ανθρώπους να τριγυρίζουν στους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουν  τα πόκεμον.      

«Δεν γνωρίζω, όχι. Εάν δεν κάνω λάθος, προς το παρόν το παιχνίδι αυτό δεν έχει πρόσβαση στην επικράτεια της Ρωσίας, τουλάχιστον απ' ότι έχω διαβάσει. Γι' αυτό και στην περίπτωση αυτή δεν μπορώ να δώσω μια αξιόπιστη απάντηση, εγώ ο ίδιος  δεν παίζω αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο Πεσκόφ.  

«Τα πόκεμον δεν συνιστούν λόγο για να επισκεφθεί κανείς το Κρεμλίνο που είναι ένας θεματοφύλακας παγκόσμιου πολιτισμού, πολύ περισσότερο που το Κρεμλίνο είναι ένας χώρος άνευ προηγουμένου ανοιχτός, παρότι σ' αυτό βρίσκεται η κατοικία του αρχηγού του κράτους» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου, απαντώντας στο ερώτημα: αν οι ήρωες  «πόκεμον» εμφανισθούν μέσα στην επικράτεια του Κρεμλίνου και ο κόσμος  αρχίζει να τρέχει στο Κρεμλίνο για τους βρει, δεν  θα είναι κάτι που  στρέφεται κατά τη εξουσίας;       

Το παιχνίδια έχει προκαλέσει,ήδη, διάφορες αντιδράσεις. Την Τετάρτη η διεύθυνση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον ζήτησε από τους επισκέπτες του, να σταματήσουν να ψάχνουν τα πόκεμον ενός του μουσείου. Στη συνέχεια η διεύθυνση του μουσείου  Άουσβιτς —Μπιρκενάου, που βρίσκονται τα πρώην ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απαγόρευσε στους επισκέπτες του να παίζουν το  Pocket Go στον χώρο του μουσείου, χαρακτηρίζοντας μια τέτοιου είδους  συμπεριφορά ως έλλειψη σεβασμού. 

Πηγή: www.ria.ru