ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Μοσχοβίτες δοκιμάζουν ελληνικές μαρμελάδες
© Aleksandr Zinoviev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Μοσχοβίτες δοκιμάζουν ελληνικές μαρμελάδες

Το θερινό Φεστιβάλ «Μοσχοβίτικες μαρμελάδες» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Σε 33 θεματικούς χώρους, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει φρούτα, μαρμελάδες, σνακ και χυμούς, από διάφορες χώρες, και από την Ελλάδα.

Στο φεστιβάλ «Μοσχοβίτικες μαρμελάδες. Δώρα της Φύσης», οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν περίπου 200 διαφορετικά είδη μαρμελάδας και 50 ποικιλίες μελιού. Εκτός από τις συνηθισμένες γεύσεις αυτού του παραδοσιακού γλυκού, οι παραγωγοί θα προτείνουν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν μαρμελάδα πασχαλιά, χαμομήλι, τριαντάφυλλο, πικραλίδα, μανιταριού Chanterelle, αγιόκλημα και μελιτζάνα.

Στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, την οδό Αρμπάτ, «μούσες» από την αρχαία Ελλάδα θα καλωσορίζουν τους Μοσχοβίτες, παροτρύνοντας τους να δοκιμάσουν διάφορες μαρμελάδες με καρύδια και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, της ελληνικής κουζίνας, όπως είναι οι λουκουμάδες και τα μπουρέκια.

© Aleksandr Zinoviev

Φέτος, το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε 33 χώρους που είναι κατανεμημένοι σε διαφορετικές περιοχές της ρωσικής πρωτεύουσας, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 300 παραγωγούς από 35 περιφέρειες της Ρωσία και από άλλες χώρες.

Τα 25.000 χιλιάδες και πλέον φρέσκα λουλούδια μαζί με τα 150 αντικείμενα τέχνης, που συνθέτουν την διακόσμηση των χώρων στους οποίους γίνεται το φεστιβάλ, έχουν σχέση με το βασικό θέμα του φεστιβάλ, που δεν είναι άλλο, από ένα ταξίδι στην καλοκαιρινή χώρα των φρούτων, των καρπών και των λουλουδιών.

Συνολικά, έχουν τοποθετηθεί 342 ξύλινα περίπτερα, στα οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερα από 150 ‘δώρα' της Φύσης, μεταξύ των οποίων και πολλές εξωτικές νοστιμιές, όπως τηγανητούς ανθούς κολοκυθιών, εδέσματα από άνθη μπανάνας, ακακίας, πικραλίδες (ραδίκια), κουκουνάρια, επιδόρπια από τριαντάφυλλο, ζαχαροκάλαμο, και τηγανίτες με φοινικόμελο.

Ο κάθε χώρος έχει την δική του ιδιαίτερη θεματική και εκπροσωπεί είτε κάποια περιφέρεια της Ρωσίας, ή κάποια άλλη χώρα.

Τα περίπτερα με τις μαρμελάδες και τα φρούτα είναι στολισμένα, ανάλογα με τη χώρα που εκπροσωπούν, με κινέζικα φανάρια και δράκους, αγγλικά σερβίτσια και ρολόγια τοίχου, αποκριάτικες μάσκες από τη Βενετία και πορτοκάλια σαγκουίνια, σομπρέρο και ολλανδικές τουλίπες.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr