ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην περιφέρεια του Κουργκάν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του καπικίου
© Sputnik/Michael Mordasov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην περιφέρεια του Κουργκάν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του καπικίου

Τα αποκαλυτπήρια του μνημείου του καπικίου (υποδιαίρεση του ρουβλίου) έγιναν στην περιφέρεια Κουργκάν, όπως ανακοίνωσε ο αγροτοβιομηχανικός σύνδεσμος της περιφέρειας.

Στην περιφέρεια του Κουργκάν έγινε πρόσφατα η εμποροπανήγυρις του Κρεστοβσκο-Ιβανοφσκ (σ.σ. από το χωριό Κρεστόφσκογιε και το ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου), που ξεκίνησε με μια προσαρμοσμένη στην παράδοση του πανηγυριού θεατρική παράσταση, με γελωτοποιούς, εμπόρους και ευγενείς που αναβίωναν με την εμφάνιση τους το πνεύμα της εποχής του 19ου αιώνα.

«Μια ακόμη έκπληξη της γιορτής ήταν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του καπικιού, ένας λίθος πάνω στον οποίο έχει τοποθετηθεί ένα νόμισμα του 1877, έτος που καθιερώθηκε επίσημα η εμποροπανήγυρις του Κρεστοβσκο-Ιβανοφσκ. Εκείνη συγκεκριμένα τη χρονιά, ο υπουργός Εσωτερικών είχε θεσπίσει το νέο σύστημα διεύθυνσης των εμποροπανηγύρεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αγροτοβιομηχανικού συνδέσμου.

Όλοι όσοι επισκέφθηκαν την εμποροπανήγυρη πήραν ως αναμνηστικό ένα καπίκι, πιστό αντίγραφο του νομίσματος που βρίσκεται στο μνημείο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουργκάν Αλεξέι Κοκόριν, η εμποροπανήγυρις του Κρεστοβσκο-Ιβανοφσκ, είχε μεγάλη σημασία για την περιοχή των υπερουραλίων. «Η εμποροπανήγυρις ήταν πολύ σημαντική, καθώς κατελάμβανε την τρίτη θέση στη Ρωσική Αυτοκρατορία ως προς τον τζίρο που γίνονταν σ' αυτήν. Είναι η πέμπτη χρονιά που γίνεται και τρίτη που έχει πλέον τον χαρακτήρα της περιφερειακής εμποροπανηγύρεως. Σκεφτόμαστε να αναβιώσουμε την ιδέα του παζαριού του Κρεστόφσκογιε, ώστε να λειτουργεί σε καθημερινή βάση» δήλωσε ο κυβερνήτης.

Πηγή: www.ria.ru