ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περισσότερο από οκτώ τόνους μαρμελάδα αγόρασαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ «Μοσχοβίτικη μαρμελάδα. Δώρα της Φύσης»
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερο από οκτώ τόνους μαρμελάδα αγόρασαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ «Μοσχοβίτικη μαρμελάδα. Δώρα της Φύσης»

Ιδιαίτερη ζήτηση απολαμβάνουν από τους επισκέπτες του φεστιβάλ μαρμελάδες ασυνήθιστων ποικιλιών. Πάνω από οκτώ τόνους μαρμελάδα αγόρασαν οι επισκέπτες τις τρεις πρώτες ημέρες του φεστιβάλ «Μοσχοβίτικη μαρμελάδα. Δώρα της Φύσης», ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Εμπορίου και Υπηρεσιών της Μόσχας, Αλεξέι Νιεμεριούκ, οι επισκέπτες του φεστιβάλ έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε μαρμελάδες ασυνήθιστων ποικιλιών.

Οι Μοσχοβίτες δοκιμάζουν ελληνικές μαρμελάδες

«Αναμέσα στις πιο δημοφιλείς ποικιλίες συγκαταλέγονται η μαρμελάδα καρότου, μαρμελάδα από αγγούρι με λεμόνι, καθώς και μαρμελάδα από ένα είδος κιτρινοπορτοκαλόχρωμου μανιταριού. Εξάλλου, μεγάλη ζήτηση έχουν και οι μαρμελάδες από βότανα, π.χ. μαρμελάδα από δυόσμο, δεντρολίβανο και οξυάκανθο (πρόκειται για θάμνο του γένους Βερβερίς —Berberis- ο οποίος παράγει βρώσιμους αλλά αισθητά όξινους καρπούς). Οι παραδοσιακοί όμως αγοραστές μαρμελάδας προτιμούν γεύσεις βατόμουρο και κεράσι», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος.

Το φεστιβάλ «Μοσχοβίτικη μαρμελάδα. Δώρα της φύσης» πραγματοποιείται στη Μόσχα από τις 15 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Στους 33 χώρους της διοργάνωσης στο κέντρο και στις περιφέρειες μπορείτε να αγοράσετε μαρμελάδα από 200 ποικιλίες, καθώς και μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς και αναμνηστικά. Τους επισκέπτες του φεστιβάλ αναμένουν επίσης χιλιάδες αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Πηγή: ιστοσελίδα της Μόσχας