ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Παρέλαση αγριόγατων» στη Μόσχα
© Aleksandra Agranat
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παρέλαση αγριόγατων» στη Μόσχα

Στις 20 Ιουλίου οι κάτοικοι της Μόσχας, αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ τέχνης «Παρέλαση αγριόγατων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία.

Στην είσοδο του εμπορικού κέντρου ΓΚΟΥΜ θα παρουσιασθούν δέκα γλυπτά ζώων: πέντε τίγρεις Αμούρ και πέντε λεοπαρδάλεις της Άπω Ανατολής. Κάθε ένα από τα γλυπτά αυτά θα διακοσμηθεί με μοναδικά σχέδια. Έτσι, τα αγάλματα των τίγρεων θα διακοσμηθούν με παραδοσιακά Γκζέλ (μοτίβα, δημοφιλή στην κεραμική τέχνη, που πήραν το όνομά τους από το χωριό Γκζέλ) — μοτίβα του Γκαραντέσκ (πόλη κοντά στο Νίζνι Νοβγκοροντ) και του Μέζεν (πόλη στην περιφέρεια του Αρχαγγέλσκ)-ζωγραφική από την Αντιγκέα, καθώς και ιαπωνικές γκραβούρες.

Οι λεοπαρδάλεις θα διακοσμηθούν με έργα της ρωσικής αβανγκάρντ. Επιπλέον, στο χώρο του φεστιβάλ τέχνης θα πραγματοποιηθούν δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προστασία σπάνιων ειδών ζώων.

Στις 31 Ιουλίου τα γλυπτά θα μεταφερθούν στο υπαίθριο πάρκο γλυπτών «MUZEON », όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή αφιερωμένη στη Διεθνή Hμέρα της τίγρης.