ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικές διαδρομές στο πάρκο «Σακόλνικι» για καύση θερμίδων
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδικές διαδρομές στο πάρκο «Σακόλνικι» για καύση θερμίδων

Στις 19 Ιουλίου στο πάρκο «Σακόλνικι» τοποθετήθηκε ένας μετρητής θερμίδων, ενώ όλες οι διαδρομές του πάρκου οδηγούν σε ένα παγκάκι-ζυγαριά.

Όσοι επισκέπτονται το πάρκο «Σακόλνικι» μπορούν να δουν πόσες θερμίδες έχουν κάψει έπειτα από έναν περίπατο. Σημεία σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί σε τέσσερις διαδρομές πεζοπορίας και τζόκινγκ, δείχνουν στον επισκέπτη κατά προσέγγιση τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει.

Οι πρώτες ειδικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για την καύση θερμίδων εγκαινιάστηκαν στις 19 του Ιουλίου. Όπως διευκρίνισε το γραφείο Τύπου του πάρκου «Σακόλνικι», κάθε διαδρομή έχει χωρισθεί σε τμήματα, με στάσεις στο καθένα από αυτά. Στο τέλος του κάθε τμήματος της διαδρομής, ο επισκέπτης θα δει ένα στρογγυλό σήμα διαμέτρου ενός μέτρου, που είναι κολλημένο πάνω στην επίστρωση του πεζόδρομου. Πάνω στο σήμα υπάρχουν δύο αριθμοί που δείχνουν τις θερμίδες που καταναλώνει κάποιος, είτε περπατώντας είτε τρέχοντας.

«Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από το ίδιο σημείο, που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου, από την πλευρά του υψώματος Σακόλνικι. Το συνολικό μήκος των διαδρομών είναι περίπου 13 χιλιόμετρα», όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Όλες οι διαδρομές καταλήγουν στην πλατεία όπου διοργανώνονται διάφορα φεστιβάλ, στον χώρο της οποίας, τον Ιούνιο τοποθέτησαν ζυγαριές — παγκάκια, στα οποία μπορεί να κάτσεις και να δεις το βάρος σου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις απολύτως τίποτα.

Το γραφείο Τύπου του πάρκου «Σακόλνικι» επισημαίνει ότι κάθε μία από τις τέσσερις διαδρομές που χρησιμοποιούνται για καύση θερμίδων, είναι θεματική. Μια διαδρομή είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους φυσιολάτρες. Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από το μεγάλο κήπο των ρόδων, κατευθύνεται προς τη Χρυσή Λίμνη και συνεχίζει για να καταλήξει στον κήπο με τις πασχαλιές. Επιλέγοντας κανείς αυτή τη διαδρομή, μπορεί περπατώντας να χάσει έως και 263 θερμίδες. Προγραμματίζεται επίσης, να δημιουργηθεί μια διαδρομή ειδικά για γονείς, με διάφορες στάσεις σε χώρους όπου θα υπάρχουν διάφορα πτηνά και σε ένα χώρο με λούνα παρκ. Στη διαδρομή της Τέχνης, ο επισκέπτης θα εξοικειώνεται με τα μουσεία και του άλλους πολιτιστικούς χώρους του πάρκου. Θα δημιουργηθούν ακόμα, στάσεις μπροστά από το Μουσείο ΕΣΣΔ και το Μουσείο Καλλιγραφίας του πάρκου «Σακόλνικι».

Η πιο μακρινή διαδρομή για όποιον είναι αθλητικός τύπος, ξεπερνάει τα τέσσερα χιλιόμετρα και περνάει μέσα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πάρκου. Αν κάνετε αυτή τη διαδρομή περπατώντας, μπορείτε να κάψετε περίπου 360 θερμίδες, ενώ αν την κάνετε τρέχοντας έως και 950 θερμίδες. Γενικά αν κάνετε και τις τέσσερις διαδρομές περπατώντας, μπορεί να χάσετε περίπου 1.000 θερμίδες, ενώ αν τις κάνετε τρέχοντας, μπορεί να χάσετε περισσότερες από 2.500 θερμίδες.

Πηγή: mos.ru