ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Το χωρίο είναι η ψυχή της Ρωσίας»
© Sputnik/Ekaterina Vlasenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το χωρίο είναι η ψυχή της Ρωσίας»

Το τρίτο διαπεριφερειακό φεστιβάλ λαϊκής τέχνης, με τον τίτλο «Το χωρίο είναι η ψυχή της Ρωσίας», θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια Σεκσίνσκι, στην περιοχή του Βόλγκογκραντ στις 23-24 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της περιφέρειας, Βλαντίμιρ Οσιπόφσκι.

Σύμφωνα με τον κ. Οσιπόφσκι, στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν λαϊκοί καλλιτέχνες, εθνολόγοι, εθνογράφοι, λαϊκά συγκροτήματα, εκπρόσωποι διάφορων κέντρων παραδοσιακού λαϊκού πολιτισμού, και ειδικοί από 18 περιφέρεις της Ρωσίας, που μελετούν και προσπαθούν να αναβιώσουν τις λαϊκές τοπικές παραδόσεις. Επίτιμοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι τα λαϊκά, εθνογραφικού χαρακτήρα συγκροτήματα της Μόσχας, «Λαϊκή γιορτή» και «Ο Κύκλος των Κοζάκων».

Η Λέσχη Εθνικών Παραδόσεων της Αγίας Πετρούπολης θα παρουσιάσει μια μοναδική συλλογή παραδοσιακών γυναικείων ενδυμασιών, που έγιναν με βάση τις ενδυμασίες που εκτίθενται σε μουσεία, παρατήρησε ο κ. Οσιπόφσκι.

Στις όχθες του ταμιευτήρια υδάτων της περιφέρειας Σεκσίνσκι, θα διοργανωθεί λαϊκή γιορτή, με χορωδίες, λαϊκούς χορούς, παιδικά παιγνίδια και εμποροπανήγυρις. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις γνωστές «μάχες λαϊκής ποίησης» και συναυλία λαϊκής μουσικής. Την τέχνη της παραδοσιακής πυγμαχίας θα παρουσιάσει το συγκρότημα των μαχητών πυγμαχίας «Μπούζα» από το Τσερεπόβιετς. Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ αλλά και όσοι συμμετέχουν σ' αυτό, θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα διοργανώσουν τεχνίτες και έμποροι. Στο χωριό Σεκσνα θα διοργανωθούν επίσης διαδραστικά μαθήματα, με θέμα την κατασκευή βάρκας και την κοπή δένδρων, επιδείξεις με αναβάτες flyboard, και ένα σόου της φωτιάς από το θέατρο της φωτιάς «Φένιξ».

Στο παλιό εμπορικό χωριό Σίζμα, θα γίνει λιτανεία, πορεία και συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν λαϊκά συγκροτήματα.

«Το φεστιβάλ αυτό λαϊκής παράδοσης έχει ως σκοπό να διαδώσει τις αξίες του παραδοσιακού λαϊκού πολιτισμού, να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης, του επιχειρηματικού κόσμου, και των αρχών στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να διαφυλαχθούν και ν' αναβιώσουν η πνευματική, ηθική και πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας, όπως και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όσων ζουν σε χωριά και αγροτικούς οικισμούς», επισήμανε ο κ. Οσιπόφσκι.

Πηγή: www.ria.ru