ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέο κατάστημα "Στρατός της  Ρωσίας", στη Μόσχα
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο κατάστημα "Στρατός της Ρωσίας", στη Μόσχα

Μία συλλογή από ανδρικά, γυναικεία, παιδικά ρούχα και αναμνηστικά, παρουσιάσθηκαν στα εγκαίνια του καταστήματος, "Στρατός της Ρωσίας", η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη, 20 Ιουλίου στη Μόσχα, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου και πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η έκθεση φιλοξενείται στην οδό Μπαλσάγια Σαντόβαγια, αρ.14, και σε αυτήν μπορεί κάποιος όχι μόνο να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και να παρακολουθήσει διάφορες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, το άνοιγμα του καταστήματος "Στρατός της Ρωσίας" αποτελούσε ένα μεγάλο κοινωνικό αίτημα. Οι Ρώσοι, αναφέρει το υπουργείο, εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, μοντέρνα ρούχα της εγχώριας παραγωγής, που θα αντανακλούν την πατριωτική τους διάθεση.

Στα εγκαίνια παρουσιάσθηκε ήδη μία συλλογή ρούχων, η οποία περιλαμβάνει βασικά πλεχτά προϊόντα, αλλά και μοναδικά δείγματα διακοσμημένα στο χέρι. Σε καθένα από αυτά αποτυπώνονται στρατιωτικά θέματα: ενθύμια καμουφλάζ, απεικόνιση αστεριών σε φορέματα και αξεσουάρ, συμπληρώνουν την στρατιωτική υπηρεσία.

Επιπλέον, στη διακόσμηση του καταστήματος έχουν χρησιμοποιηθεί δείγματα πολεμικής τεχνικής-κανόνια και ολμοβόλα, μεταξύ των οποίων και μοναδικά εκθέματα όπως το σοβιετικής κατασκευής διπλό αντιαεροπορικό πυροβόλο ЗУ-23, το συρόμενο ολμοβόλο 2Б9 «Василек», καθώς και δείγματα της τεχνολογίας των δεκαετιών του '30 και του '40.
Στο εν λόγω κατάστημα προσφέρεται μία μεγάλη ποικιλία από αναμνηστικά. Κάθε σεζόν η συλλογή "Στρατός της Ρωσίας", θα ανανεώνεται. Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων αυτών, τόσο στη Ρωσία, όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: www.ria.ru