ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πού κρύβονται τα pokemon στη Μόσχα;
© Sputnik/Valery Melnikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού κρύβονται τα pokemon στη Μόσχα;

Εκατοντάδες άνθρωποι, με smartphones, ψάχνουν να τα βρουν στα πιο απίθανα σημεία των πόλεων στις οποίες ζουν, παραβιάζοντας ακόμα και σχετικές διοικητικές απαγορεύσεις, αλλά και τους ισχύοντες ηθικούς περιορισμούς.

Για εκείνους πάντως που ετοιμάζονται να εμπλακούν στο κυνήγι αυτό της εικονικής πραγματικότητας, έχουμε εντοπίσει τα καλύτερα σημεία στη Μόσχα, στα οποία μπορείτε να πάτε για «κυνήγι».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιγνιδιού, ορισμένα κτίρια και δημόσια κτίρια, παίζουν τον ρόλο του pokestop, δηλαδή των σημείων, όπου μπορείτε να βρείτε και το Pokemon και άλλα πράγματα που είναι γενικά χρήσιμα για το παιχνίδι.

Το κέντρο της πόλης: το Κρεμλίνο και τα πέριξ

Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να αρχίσετε από το κέντρο της πρωτεύουσας, γα παράδειγμα κάνοντας μια βόλτα γύρω από το Κρεμλίνο εξερευνώντας τον κήπο του Αλεξάνδρου. Κρίνοντας με βάση τα πρώτα σχόλια των παικτών στο τελευταίο αυτό σημείο μπορείτε να πιάσετε τουλάχιστον δύο πρόσωπα, τον Ντρόουζι (Drouzi) και τον Κρέμπι (Crabbe). Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας πηγαίνοντας κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο μνημείο του Πατριάρχη Ερμογένη και στο μαυσωλείο του Λένιν (λένε δε ότι τους παίκτες τους περιμένουν δελεαστικά δώρα αν βρουν τα pokemon στο εσωτερικό του κτιρίου).

© Sputnik/Maxim Bogodvid

Δεν χρειάζεται όμως να χάσετε τον καιρό σας στην Κόκκινη Πλατεία ούτε στην κατηφόρα του Αγίου Βασίλειου, γιατί σ αυτά τα σημεία δεν έχουν εντοπισθεί pokemon.

Όμως αν απομακρυνθείτε από τα τείχη του Κρεμλίνου και κατευθυνθείτε προς το κτίριο της οδού Λουμπλιάνκα στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες ασφαλείας, τότε εκτός από τα ζωάκια που θα εντοπίσετε ενδέχεται να έχετε και κάποια επιβράβευση.

Αδέρφια του δάσους τα Pokémon στα πάρκα της πρωτεύουσας

Αρκετά pokestop βρίσκονται στα πάρκα της πόλης, και μάλιστα όχι μόνο στους δρόμους με δενδροστοιχίες, αλλά και σε λίμνες και ποτάμια. Στο Πάρκο Γκόρκι, στο Κήπο Νεσκούτσνιι (της Αβαρεσιάς), στο πάρκο Σακόλνικι, στις τοποθεσίες Πατριάρσιε Προυντί και Τσίστιε Προυντί (λίμνες του Πατριάρχη και καθαρές λίμνες) μπορεί να έχετε ένα επιτυχημένο «κυνήγι», αλλά και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας την δροσιά που προσφέρουν οι χώροι αυτοί. Στους ίδιους χώρους, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για φαγητό, ώστε να αποκτήσετε δυνάμεις και να συνεχίσετε το παιχνίδι.

Κάτοικοι του υπογείου, τα Pokémon στο μετρό

Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να γυρίσετε μεμιάς όλη την πόλη, έστω και αν επισκεφθείτε αρκετά σημεία. Αν όμως μετακινήστε με το μετρό, τότε μπορείτε να συνεχίσετε το συναρπαστικό παιγνίδι και μέσα στο μετρό. Εκπρόσωποι του μετρό της Μόσχας, ήδη έχουν δηλώσει ότι στον υπόγειο έχουν εγκατασταθεί νέοι κάτοικοι. Επιπλέον, όπως λένε οι ίδιοι, οι νέοι αυτοί κάτοικοι έχουν αγαπήσει ορισμένους σταθμούς του μετρό, όπως για παράδειγμα, το σταθμό «Μπαραβιόβι Γκόρι» και την γκαλερί «Μετρό» στον σταθμό «Βίσταβοτσνιι».

Δημοφιλή pokestop είναι η τράπεζα Sberbank,ο ζωολογικό κήπος και τα μουσεία

Τα σπάνια είδη pokemon κρύβονται μέσα στα κλουβιά, του Ζωολογικού Κήπου της Μόσχας. Δεν πρέπει κανείς βέβαια να ξεχνάει του κανόνες ασφαλείας, καθώς με τις αιφνίδιες αναζητήσεις στον χώρο μπορεί να αναστατωθούν τα ζώα.

Για τις περιπτώσεις αυτές η Sberbank προτείνει ένα ειδικό πακέτο ασφάλισης σε περίπτωση που τραυματισθεί κάποιος την ώρα του παιγνιδιού. Επιπλέον στις μεγάλες πόλεις κοντά στα υποκαταστήματα της τράπεζας και τα ΑΤΜ έχουν τοποθετηθεί ειδικά δολώματα για τα ζωάκια.

© Sputnik/Valeriy Melnikov

Το Pokemon Go, υποστήριξαν με κάθε τρόπο και τα μουσεία της πρωτεύουσας. Έτσι τα σπάνια είδη pokemon μπορεί κανείς να τα βρει στο Μυσείο Σύγχρονης Τέχνης «Γκαράζ» και στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Πούσκιν. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι υπάλληλοι του μουσείου Πούσκιν, παίζουν το Pokemon Go, για αυτό αν επισκεφθείτε τις εκθέσεις του μουσείου δεν είναι απίθανο να παίξετε μαζί τους.

Όπως επεσήμαναν μερικοί χρήστες του παιγνιδιού, συχνά ως σημεία poketstop εμφανίζονται κάποια γκράφιτι. Πραγματικό αποθηκευτικό χώρο της σύγχρονης επιτοίχιας ζωγραφικής συνιστούν και τα κέντρα σύγχρονης τέχνης. Επομένως επισκεπτόμενος κάποιος την έκθεση ενός ζωγράφου μοντέρνας τέχνης μπορεί να παίξει την ίδια ώρα και το αγαπημένο του παιγνίδι. Ένα ακόμη poketstop, έγινε το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το πρακτορείο «η Ρωσία σήμερα», όπως και το γειτονικό κτίριο του Μουσείου της Μόσχας.

Καλό «κυνήγι»!

Το υλικό ετοίμασαν μέλη της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας www.russia-greece2016.gr