ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ρωσικό προεδρικό αυτοκίνητο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε crash-test στο Βερολίνο
© Sputnik/Sergey Subbotin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ρωσικό προεδρικό αυτοκίνητο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε crash-test στο Βερολίνο

Την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ μετωπικής σύγκρουσης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου στο Βερολίνο, έλαβε ένα αυτοκίνητο του προεδρικού σχεδίου «Κορτέζ», δήλωσε ο αντιπρύτανης για θέματα καινοτομίας της Πολυτεχνικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης «Μεγάλος Πέτρος» Αλεξέι Μπαραβκόφ. 

Το Γκαράζ Ειδικού Σκοπού γιορτάζει την 95η επέτειό του
Πρώτη φορά στη Ρωσία, μέσα σε δύο μόλις χρόνια υλοποιήθηκε το σχέδιο «Κορτέζ». Δημιουργήθηκε μία κοινή πλατφόρμα, βάσει της οποίας σχεδιάσθηκε, κατασκευάσθηκε και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε δοκιμασίες ένα premium αυτοκίνητο, που έλαβε με την πρώτη δοκιμή την υψηλότερη βαθμολογία σε ανεξάρτητο χώρο δοκιμών στο Βερολίνο.

«Κατά τη διάρκεια του τεστ μετωπικής σύγκρουσης πραγματοποιήθηκε ένα σύνολο δοκιμών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα: καλυπτόμενα, πλευρικά και πίσω χτυπήματα και με την πρώτη προσπάθεια, στην πρώτη δοκιμή του τεστ, το έργο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, δήλωσε ο Μπαραβκόφ.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης, η ρωσική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση, τον χρόνο διάθεσης στην αγορά (time to market)- τον ελάχιστο χρόνο εξόδου του παγκόσμιου ανταγωνιστικού προϊόντος νέας γενιάς στην αγορά.

Η συντόμευση αυτού του χρόνου στα εργοστάσια του μέλλοντος θα εξασφαλίσει ριζικά νέες προσεγγίσεις στον ψηφιακό σχεδιασμό των τεχνολογιών βελτιστοποίησης, στη βάση μίας συνολικής μαθηματικής μοντελοποίησης, προσέθεσε ο Μπαραβκόφ. 

Πηγή: www.ria.ru