ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η τούρτα «Μόσχα» σε σωληνάρια διαστημικής τροφής και σε γεύσεις καραμέλας
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τούρτα «Μόσχα» σε σωληνάρια διαστημικής τροφής και σε γεύσεις καραμέλας

Η τούρτα «Μασκβά» («Μόσχα») έγινε τόσο δημοφιλής που οι ζαχαροπλάστες επιχειρηματίες θέλουν τώρα να δώσουν τη γεύση της σε νέα προϊόντα.

Καραμέλες με γεύση της τούρτας «Μόσχα» ενδέχεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά της πρωτεύουσας την Ημέρα της Πόλης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Εμπορίου και Υπηρεσιών του δήμου της Μόσχας Αλεξέι Νεμριούκ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Μοσχοβίτικη μαρμελάδα. Τα δώρα της φύσης», και συγκεκριμένα στην πλατεία Νοβοπούσκινσκι, έγιναν πολλές συζητήσεις για την τούρτα «Μόσχα», όπου η γνωστή food- Blogger Όλγκα Νασκόβα παρουσίασε τη δική της διακόσμηση της τούρτας.

Ο Αλεξέι Νεμεριούκ δήλωσε ότι σκέφτονται να δημιουργήσουν καραμέλες με τη γεύση της τούρτας «Μόσχα». «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει ένα πιλοτικό δείγμα, το δοκιμάζουμε, θα δημιουργήσουμε μια ειδική ομάδα, τα μέλη της οποίας θα αποφανθούν κατά πόσο οι καραμέλες με τη γεύση αυτή θα έχουν ζήτηση. Το δείγμα αυτό θα μπορούν να το δοκιμάσουν την Ημέρα της Πόλης», επισήμανε ο κ. Νεμεριούκ.

Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις να κυκλοφορήσει στην αγορά η τούρτα «Μόσχα» με μια ασυνήθιστη μορφή, και συγκεκριμένα σε σωληνάρια. «Οι παραγωγοί διαστημικής τροφής σκέφτονται να παράγουν σωληνάρια με τούρτα ‘Μόσχα'» όπως δήλωσε ο Αλεξέι Νεμεριούκ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι σήμερα μπορεί να αγοράσει κανείς μια τούρτα ολόκληρη ή ένα κομμάτι τούρτας με τη μορφή πάστας. Ήδη περισσότερα από χίλια ζαχαροπλαστεία στη πρωτεύουσα προτείνουν στους πελάτες να δοκιμάσουν τη νέα τούρτα. Μάλιστα, για να τηρούνται οι προδιαγραφές παρασκευής της, πραγματοποιούνται συστηματικά έλεγχοι στα σημεία πώλησης.

Από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά η νέα αυτή τούρτα της Μόσχας, από τα τέλη Δεκεμβρίου δηλαδή μέχρι σήμερα, έχουν καταναλωθεί από τους Μοσχοβίτες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας 103.027 τούρτες «Μόσχα». Σε διάστημα επτά μηνών, στα καφέ και εστιατόρια της πόλης έχουν διατεθεί 152,5 χιλιάδες κομμάτια με μορφή πάστας της τούρτας «Μόσχα».

Η ιδέα να δοθεί στην εκλεκτή αυτή τούρτα, που παρασκευάζεται στην πρωτεύουσα, το όνομα «Μόσχα» ανήκει σε διακεκριμένους Μοσχοβίτες ζαχαροπλάστες. Η κυβέρνηση της Μόσχας πάντως, είχε διοργανώσει ψηφοφορία μεταξύ των Μοσχοβιτών και είχε προσκαλέσει εμπειρογνώμονες για να αξιολογήσουν το ξεχωριστό αυτό επιδόρπιο, όπως είναι η τούρτα «Μόσχα».

Πηγή: www.mos.ru