ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κρεμλίνο και η πλατεία των Καθεδρικών Ναών από ψηλά

 

Ένα drone κατέγραψε από ψηλά το χώρο στον οποίο εκτείνεται το Κρεμλίνο, με τον πύργο του Σωτήρος, το Ανάκτορο της Γερουσίας, την πλατεία Ιβάνοφσκαγια και την πλατεία των Καθεδρικών Ναών, το Μαυσωλείο του Λένιν και την Αίθουσα των Όπλων.

Κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών εργασιών που άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2015, στη θέση του κατεδαφισθέντος 14ου συγκροτήματος στον χώρο του Κρεμλίνου βρέθηκαν σημεία με πολιτιστικά στοιχεία που ανάγονται στην πρώτη χιλιετία π.Χ. Κάτω μάλιστα από τα υπόγεια του κτιρίου βρέθηκαν σε καλή κατάσταση μεσαιωνικά ευρήματα. Όπως λένε οι ειδικοί, οι ανασκαφές αυτές θα συμβάλλουν στο να μελετηθεί καλύτερα η ζωή της πρώιμης Μόσχας.

Με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εντός της επικράτειας του Κρεμλίνου θα δημιουργηθεί ένα μουσειακό συγκρότημα στον χώρο με τα απομεινάρια του ναού του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, πρόσθετες τουριστικές ξεναγήσεις εντός του Κρεμλίνου καθώς και σημεία διέλευσης τον χώρο του Κρεμλίνου μέσω των πύργων Μπαραβίτσκι και Σωτήρος, που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σ' όσους το επιθυμούν, να κάνουν περίπατο στο πάρκο του Κρεμλίνου χωρίς να επισκεφθούν τα μουσεία του.