ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φεστιβάλ Ζιγκουλί στην περιφέρεια της Μόσχας
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβάλ Ζιγκουλί στην περιφέρεια της Μόσχας

Στις 6 Αυγούστου, στο αυτοκινητοδρόμιο ADM Raceway του Μιάτσκοβο, στην περιφέρεια της Μόσχας, θα διεξαχθεί το πρώτο μεγάλης κλίμακας παν-ρωσικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία. Ειδικότερα, το φεστιβάλ θα αφορά τα κλασσικά μοντέλα της βιομηχανίας AvtoVaz.

Το «Φεστιβάλ Ζι» (αυτή είναι  η ονομασία του) αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 5 χιλιάδες συμμετέχοντες. Πράγμα φυσικό, γιατί σε κάθε ρωσική πόλη υπάρχουν «Ζιγκουλί», — μάλιστα σε πολλές από αυτές λειτουργούν και λέσχες φίλων του αυτοκινήτου.

Για πρώτη φορά στη Ρωσία θα συγκεντρωθούν στον ίδιο τόπο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της AvtoVaz, όποια τάση ή φιλοσοφία κι αν ακολουθούν: είτε έχουν στάνταρ μοντέλα (που διατηρούν την αρχική εργοστασιακή κατασκευή ή επισκευασμένα),  είτε είναι κάτοχοι μοντέλων «κατά παραγγελία» (που κατασκευάζονται σύμφωνα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη, συνήθως σε ένα και μοναδικό αντίτυπο), είτε μοντέλων σπορ (ειδικά κατασκευασμένων για αγώνες αυτοκινήτου διαφόρων τύπων), κ.ο.κ.

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος οργανωμένοι σύλλογοι συμμετεχόντων από περισσότερες από είκοσι περιοχές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, ενώ από τα Ουράλια θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μια  νταλίκα που θα μεταφέρει αυτοκίνητα της AvtoVaz τύπου σπορ.

Το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Ζιγκουλί» θα περιλαμβάνει έκθεση αυτοκινήτων, επιδείξεις και μαθήματα από επαγγελματίες οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων διεθνούς φήμης,  κλήρωση αυτοκινήτων, μουσικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και άλλα.

Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ο αγώνας πλαγιολίσθησης (drift) κατά τον οποίο τα ρωσικά κλασσικά μοντέλα θα ανταγωνιστούν με διάφορα κλασσικά μοντέλα της Nissan, της Toyota και της BMW που λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιους αγώνες κλασσικού drifting. Στην αναμέτρηση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 20 πιλότοι «Ζιγκουλί», ανάμεσά τους κι ο Έλληνας οδηγός  Αθανάσιος Ξενικός που θα οδηγεί ένα LADA-2105.

Στο φεστιβάλ θα λειτουργούν, επιπλέον, και χώροι εστίασης και πώλησης προϊόντων για τη μηχανική βελτίωση των αυτοκινήτων, ειδών ένδυσης και αξεσουάρ. Στο service parc οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους οδηγούς, να ζητήσουν αυτόγραφα και να μάθουν καινούργια πράγματα.

Για λεπτομέρειες, καθώς και για να αγοράσετε εισιτήρια για το φεστιβάλ, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης: http://vaz-fest.ru/.