ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι χρήστες του ιστότοπου «Συμμαθητές» θα συν-γράφουν τη συνέχεια του παραμυθιού «Πραστακβάσινα»
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι χρήστες του ιστότοπου «Συμμαθητές» θα συν-γράφουν τη συνέχεια του παραμυθιού «Πραστακβάσινα»

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Εντουαρντ Ουσπένσκι έγραψε τη συνέχεια των παιδικών διηγημάτων «Πραστακβάσινα» (βουτυρόγαλα) — Το Πραστακβάσινα: μάχη για το ταχυδρομείο». Οι εικονογράφοι του χώρου κοινωνικής δικτύωσης «Συμμαθητές» ζωγράφισαν τους ήρωες του νέου παραμυθιού, όμως οι χρήστες του χώρου θα είναι σε θέση να επηρεάσουν το τέλος της ιστορίας για τη γάτα Ματρόσκιν (δημοφιλής χαρακτήρας των παιδικών διηγημάτων του Ουσπένσκι), αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το διήγημα θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο κοινωνικό δίκτυο «Συμμαθητές», όπου για μερικούς μήνες θα δημοσιεύονται υπό μορφή αναρτήσεων εικονογραφημένα αποσπάσματα. Οι χρήστες του χώρου κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν όχι μόνο να διαβάζουν πρώτοι το διήγημα, αλλά και να επηρεάζουν το φινάλε του παραμυθιού. Τελικά το on line παραμύθι θα γίνει ένα διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο θα δημοσιεύεται σε μία ειδική ομάδα. Εκτός από το διήγημα, το δίκτυο «Συμμαθητές» θα υποστηρίξει την έκδοση του βιβλίου με ένα ειδικό σετ «δώρων» και αυτοκόλλητων με τη γάτα Ματρόσκιν, τον μπάρμπα Φιόντορ και άλλους χαρακτήρες.

Επίσης, ο Ουσπένσκι θα επικοινωνεί με τους αναγνώστες μέσω της εκπομπής «ОК σε σύνδεση» και με την βοήθεια της εφαρμογής «OK Live». «Έναν καιρό, έτρεχα σε όλη τη χώρα και μιλούσα με αναγνώστες. Τώρα ταξιδεύω λιγότερο, καθώς μεγάλωσαν οι αποστάσεις και τα εισιτήρια ακρίβυναν. Όμως έχω τη δυνατότητα να επικοινωνώ με ένα μεγάλο αριθμό αναγνωστών, χωρίς να φεύγω από το σπίτι», λέει ο συγγραφέας.

Πηγή: www.ria.ru