ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Κόκκινη Πλατεία η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα όλων των εποχών
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κόκκινη Πλατεία η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα όλων των εποχών

Η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα όλων των εποχών θα φτιαχτεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο κλεισίμο του φεστιβάλ «Πύργος του Σωτήρος» στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, δήλωσε — στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανάπτυξης ρωσο-ελληνικών σχέσεων, Βαλέρι Σμιρνόφ.

«Προετοιμάσαμε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Στην αρχή προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί στις περιοχές που έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα και αγαπούν την ελληνική κουζίνα. Στις 4 Σεπτεμβρίου, στις δέκα το πρωί θα παρασκευάσουμε την μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα στον κόσμο. Αυτή η πολύ ασυνήθιστη εκδήλωση θα έχει και εξαιρετική μουσική συνοδεία. Θα διοργανωθεί κοντσέρτο για την κοπή της χωριάτικης σαλάτας», δήλωσε ο κ. Σμιρνόφ.

Ο κ. Σμιρνόφ διευκρίνισε ότι φέτος στο φεστιβάλ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η μεικτή ορχήστρα της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.

Το Φεστιβάλ «Πύργος του Σωτήρος» διεξάγεται από το 2009. Λαμβάνουν μέρος σε αυτό περίπου 1.500 μουσικοί, στρατιωτικοί και καλλιτέχνες. Φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες για το φεστιβάλ παρέχει επισήμως το Πρακτορείο «Η Ρωσία σήμερα».

Πηγή: www.ria.ru